Cover van boek Moord en dat soort dingen
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Clavis | 2016 | 165 pagina's
ISBN: 9789044827101

Moord en dat soort dingen

Ahmed, wiens naam steevast foutief als ACHmed uitgesproken wordt, krijgt met flink wat vooroordelen over moslims af te rekenen. Maar wanneer zijn familie teruggestuurd wordt naar hun geboorteland en hij ervoor kiest om illegaal in Nederland te blijven, begint hij de cliché's waar te maken. Voor hij het weet, is hij de handlanger van een misdadiger en wordt zijn nieuwe vriendinnetje gekidnapt. Is dit wereldje echt iets voor hem?

Op een grappige manier toont dit boek wat het gebrek aan familie, vrienden en een dak boven je hoofd met je kan doen. Ahmed laat zich erg snel inpalmen door Leo, een crimineel op leeftijd, omdat die hem alles biedt wat hij mist. Wat volgt is een duizelingwekkende introductie in de criminaliteit.

Lees een stukje

Ik moet een tegenstander leren herkennen tussen een aantal kandidaten. Daarna moet ik een manier verzinnen om de sta-in-de-weg te liquideren. Het moet zo geruisloos mogelijk gebeuren, en ik moet voorkomen dat wij als verdachten aangemerkt kunnen worden. Geen herrie maken en geen sporen achterlaten? vroeg ik aan Leo. Dat was precies wat hij bedoelde.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.8
4.8/5 5 stemmen
Iemand
18/04/2023
4

Leuk boek! Ik zou het wel aanraden.

Sebbe
03/10/2018
0

heel leuk en spannend zeker een aanrader voor kinderen vanaf 12 jaar

Wat vind JIJ?

Aantal sterren