Cover van boek Malou van de mussen
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Van Goor | 2012 | 245 pagina's
ISBN: 9789000304905

Malou van de mussen

Begin 17de eeuw. Samen met haar moeder ontvlucht Malou haar grimmige stiefvader. De reis brengt hen van Antwerpen naar Roosendaal. Als de Zwarte Dood haar moeder meeneemt, moet Malou terug naar Antwerpen. Daar wordt ze dienstmeisje bij de familie Rockox. Voortaan woont ze in het prachtige pand van de familie. Maar voor Malou voelt het huis hoe langer hoe meer aan als een gouden kooi.

Noëlla Elpers is bekend om haar boeiende historische romans, zoals Dolores. In Malou van de mussen brengt ze de 17de eeuwse Nederlanden tot leven, met de strijd tussen katholieken en de ketters, de Zwarte Dood, de walvis in de Schelde...
Malou is een heerlijk ontwapenend hoofdpersonage, met wie het fijn vertoeven is in het Rockoxhuis (dat je nog altijd kan bezoeken).

Lees een stukje

'Ik breng u onmiddellijk naar de heelmeester,' zegt moeke. 'Kunt u nog op uw benen staan?' Nu roept ze naar mij: 'Malou! Verbrand lavendel, tijm, salie en rozemarijn. Als ik een tijdje weg ben, ga dan met een smeulend kruidenbosje over het erf en rond het huis. Ik vertrek nu! Ik weet niet wanneer ik terug ben...' De man rochelt en steunt. In de verte gromt de donder. Moeke is weg. Ik zak met mijn rug tegen de deur in elkaar. Ik weet wat dit betekent: de Zwarte Dood is op bezoek in Roosendaal.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.75
4.8/5 2 stemmen

Wat vind JIJ?

Aantal sterren