Cover van boek Lelieblank, scharlaken rood
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Podium | 2015 | 957 pagina's
ISBN: 9789057590603
Dit boek staat in de lijst Powermeisjes

Lelieblank, scharlaken rood

In dit verhaal zoek je samen met de tippelende meisjes klanten in de nauwe, groezelige steegjes van Londen. Je kijkt over de schouder van vrouwen die perfect lijken maar behoorlijk verknipt zijn. Van mannen met veel geld en weinig verstand. Van een hoer met een stevig overlevingsinstinct en van een meisje dat door niemand geliefd is.

Een heerlijke page-turner die je een mooi beeld geeft van het Victoriaanse Londen. Het boek geeft je bovendien een prachtig zicht op de hypocriete aristocratie die zichzelf de das om doet met haar dubbele moraal, waarin vrouwen ofwel hoeren ofwel moeders moeten zijn.

Lees een stukje

Grijp deze gelegenheid aan om dit kamertje in uw geheugen te griffen: de armzalige omvang van het vertrek, de door het vocht kromgetrokken houten vloer, de door kaarsvlammen beroete zoldering, de geur van kaarsvet, zaad en opgedroogd zweet. U zult het helder in uw geest dienen te verankeren, anders vergeet u het wanneer u straks bent opgeklommen, naar andere, betere vertrekken, waar de geur hangt van gedroogde kruiden, gebraden lamsbout en sigarenrook. Ruime vertrekken met hoge plafonds die even overdadig gedecoreerd zijn als het behang aan de muur.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.333335
4.3/5 6 stemmen
laetitia
06/10/2008
0

Ik vond dit boek super stom en saai.

Timothy Dossche
31/03/2008
0

Tot mijn grote verbazing blijkt de auteur van dit boek niet Michael doch Michel te heten. Voor iedereen die dit boek graag wil lezen een handige tip.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren