Cover van boek Legend
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Gottmer | 2012 | 319 pagina's
ISBN: 9789025751173

Legend

Day is de meest gezochte crimineel in Republiek Amerika. Hij vernielt legermateriaal, steelt voedsel en medicijnen, zou samenwerken met de Koloniën, grootste vijand van de Republiek, en is volstrekt onvindbaar. Dan wordt zijn familie getroffen door een nieuwe pestepidemie en breekt hij onvoorbereid in in een ziekenhuis. Hierbij wordt hij bijna gearresteerd en komt kapitein Metias om het leven. Metias’ zusje June, het wonderkind van de Republiek, wordt er daarna op uitgestuurd om Day kost wat kost in te rekenen.

Het boek speelt zich af in een toekomst waarin de USA uiteengevallen is in de totalitaire Republiek en de Koloniën. Hoe het juist zit, wie er echt aan de winnende hand is en wat er zich in de rest van de wereld afspeelt kom je (nog) niet te weten. June behoort tot de elite. Day behoort tot de allerarmste klasse van de Republiek. In normale omstandigheden hadden ze elkaar nooit ontmoet. Het lot brengt hen bij elkaar met zware gevolgen.
Dystopische science fiction voor wie fan was van De wereld zonder hemel , Matched en De Hongerspelen

Lees een stukje

Veertig minuten. Vijftig. Een uur.
'Er is iets mis,' fluister ik.
Tess perst haar lippen op elkaar. 'Dat weet je niet.'
'Jawel. Waarom duurt het anders zo lang?'
Tess opent haar mond om te antwoorden, maar voor ze iets kan zeggen komen de soldaten naar buiten. De laatste trekt de deur achter zich dicht en reikt naar iets onder zijn riem. Plots word ik licht in mijn hoofd. Ik weet wat er nu komt.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.5
4.5/5 5 stemmen
hallo
13/10/2023
0

dit zou ik eens moeten lezen

Noa
07/11/2013
0

Legend is een heel spannend boek met een goed duidelijk verhaal. Ik heb hem binnen 2 dagen uitgelezen. Het is echt een aanrader!

Wat vind JIJ?

Aantal sterren