Cover van boek Lang leve de keizer
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Dutch Venture Publishing | 2024 | 272 pagina's
ISBN: 9789493265707
Dit boek staat in de lijst Sterke debuten

Lang leve de keizer

In Xaphan, de maatschappij waar Usiu leeft, worden mensen die magie bezitten naar een heropvoedingskamp gestuurd om van hun magie af te raken. Wanneer Usiu merkt dat ze magie bezit, besluit ze zich vrijwillig aan te melden. In dat kamp gaat het er daarentegen heel wat anders aan toe dan de keizer iedereen doet geloven. Is ze bereid om haar toekomst door te brengen in het kamp of moet ze levensbedreigende risico's nemen?

Lang leve de keizer is een knap en indringend debuut dat je inzicht geeft in hoe het eraan toe gaat in een dictatuur en hoe individuen zich daartegen verzetten. Het is bij momenten een hard, maar hoopvol boek. 

Lees een stukje

'Keizer, geef me kracht,' fluister ik zo zacht dat het met geen mogelijkheid te verstaan is. Ik doe het juiste. Ik doe dit om Xaphan sterk te maken; De keizer zal me helpen om van mijn magie af te komen. Hij heeft het beste met me voor. Dat moet ik onthouden.

'Heb jij... Is dat...' Als een mes snijdt mijn moeders stem door mijn huid. Ik bijt op mijn lip terwijl ik schuldbewust richting de planken van de vloer kijk. Ik probeer te slikken, maar mijn keel is droog. Woorden weigeren te komen en na een tijdje knik ik om te bevestigen wat ze al lang aan mijn handen en voeten heeft gezien.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren