Cover van boek Kostbaar bezit
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Prometheus | 2006 | 224 pagina's
ISBN: 9044607103
Dit boek staat in de lijst Seks

Kostbaar bezit

Drie verhalen, drie vrouwen. De eerste is een ontwakende puber die de macht van sensualiteit ontdekt, de tweede een ervaren jonge vrouw die instemt met een uitzichtloos huwelijk, de godsvruchtige derde kiest na haar rechtenstudie voor een huwelijk waarin ze bewust onderworpen leeft. Drie vrouwen, drie uiteenlopende schetsen van erotiek, genot en machtsspel tussen de seksen.

Naema Tahir schreef eerder de essaybundel 'Een moslima ontsluiert' (2005, Houtekiet). In dit boek verdedigt ze de stelling dat moslima’s hun seksualiteit in eigen hand moeten nemen. In 'Kostbaar bezit' is het opzet vergelijkbaar: de vrouwelijke seksualiteit etaleren, verlangens van lust beschrijven. Er wordt immers zoveel gevoeld en zoveel gedacht door vrouwen, dat te vaak onbesproken moet blijven. Alleen al daarom is dit boek de moeite waard. Daarnaast is het gewoon goed geschreven. Een boek om van te genieten!

Lees een stukje

Ik vertolkte ook die rol met glans. Ik had het zo vaak afgekeken van andere bruiden, bijna niemand week van het protocol af. Ik gaf iedereen wat ze wilden, de rol van de rouwende, maagdelijke bruid. Mijn overwinning was zoet. Ik had de macht naar me toe getrokken. Als een vrouw de macht heeft over het bed van haar man, heeft ze de macht over iedereen. Het is een kunst.
Een koud kunstje.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.75
3.8/5 5 stemmen
Karlien Van den Broeck
01/10/2009
0

Ik vond het wel een goed boek, maar vond het spijtig dat het over 3 verschillende vrouwen ging, die nooit bij een bepaalde gebeurtenis samenkomen. Het konden eigenlijk 3 verschillende boeken zijn met een soortgelijk verhaal. Over het algemeen vond ik het wel goed gescshreven, een aanrader.

Delfien Vanoverbeke
25/02/2009
0

Ik vond dat dit boek geen inhoud had. Dit was geen verhaal. Het ging enkel over hoe drie meisjes hun eerste keer beleefden, wat beschreven was tot in het kleinste detail. En hoe ze hun "eerste keer" moesten spelen op hun huwelijksnacht. Ze vullen bijna tien pagina's over één dag. Daarin is er niets nuttigs verteld. Alles gaat te veel in detail, maar in de details vind ik dat alles wel mooi omschreven is.

youri
23/11/2007
0

Vet boek

Wat vind JIJ?

Aantal sterren