Cover van boek Julia's verdwijning
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
De Fontein | 2010 | 384 pagina's
ISBN: 9789026154300
Dit boek staat in de lijst Bestemming bib : naar het museum

Julia's verdwijning

Na een voorstelling van een wereldberoemde illusionist verdwijnt Julia's opa spoorloos. Uit een sms-je dat Julia ontvangt, wordt duidelijk dat alleen zíj haar opa kan redden uit de handen van een paar criminele geldwolven. Een reis door de tijd brengt haar naar het einde van de 19de eeuw waar ze Van Goghs schilderijen voor een spotprijsje moet opkopen zodat ze in onze tijd weer voor grof geld doorverkocht kunnen worden. Maar natuurlijk verloopt niet alles zomaar volgens plan ...

Julia kruist op haar wervelende reis door de tijd niet alleen het pad van Vincent Van Gogh. Je wordt als lezer ook ondergedompeld in het Rome van Caravaggio, waant je een personage in Robinson Crusoe, ontmoet Frida Kahlo en staat op de eerste rij wanneer Einstein zijn relativiteitstheorie uitlegt. Als je houdt van kunst wordt dit een spannend reisje!

Lees een stukje

Het lag op het puntje van haar tong om te zeggen dat zijn schilderijen in de toekomst miljoenen euro's waard zouden worden en dat mensen ze fantastisch zouden vinden, maar dat zou raar klinken. Julia keek om zich heen. Het werd nog een hele toer om een keus te maken uit al die schilderijen.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen
Julia153
07/04/2015
0

Ik vind het een mooi boek. Zelf hou ik van tijdreizen, maar ik zag wel een paar tijdreisfoutjes (die ik wel met moeite door de vingers kon zien :P). In het algemeen is het een spannend boek en het is een aanrader voor degenen die van kunst en tijdreizen houden.
Post scriptum: Ik vind het ook tof dat mijn naam hier gebruikt wordt! :D

Thomas
22/04/2014
0

Tamelijk lang boek, maar moeite waard! Julia vind ik alleen moedig omdat ze haar opa wil redden. Volgens mij neemt ze niet altijd de juiste beslissing. Ze is wel heel sociaal. Het is een aangenaam boek. Af en toe spannend! Zeker lezen!

Lisa
27/12/2013
0

Echt een mooi boek, het lijkt misschien kinderachtig maar is heel spannend. Hij is prima te doen als je 15 bent en je bent er zo doorheen.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren