Cover van boek Janie Q
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Nieuw Amsterdam | 2021 | 383 pagina's
ISBN: 9789046827918

Janie Q

1969: wanneer de beroemde zanger Jesse Reid door een motorongeluk niet kan optreden op het jaarlijkse folkfestival, mag lokale zangeres Jane Quinn zijn plaats innemen met haar band.
Later mag Jane met haar band mee op tournee met Jesse. Hij gelooft in haar, moedigt haar aan om haar eigen teksten te schrijven en al gauw zijn de twee muzikanten verliefd op elkaar. Ondertussen worstelt Jesse echter met een heroïneverslaving. En ook Jane draagt een geheim met zich mee..

Janie Q ademt de Woodstock-hippie-sfeer uit 1969. Het verhaal is gebaseerd op het liefdesverhaal van Joni Mitchel en James Taylor.

Lees een stukje

Jane en Jesse waren al bezig aan het zesde nummer op de plaat, een song die 'Morning Star' heette. Eerst pakten ze de muziek aan; Jesse stond achter Jane terwijl zij de akkoorden aansloeg op zijn gitaar. Jane had het gevoel dat ze het op moest nemen tegen haar eigen weerstand. Ze probeerde zich voor te houden dat hun vriendschap genoeg kon zijn, maar naarmate haar vertrek naderde, werd het makkelijk om toe te geven dat het een marteling was om hem urenlang zo dichtbij te hebben.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.5
3.5/5 2 stemmen

Wat vind JIJ?

Aantal sterren