Cover van boek Ik zie je in de kosmos
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Karakter | 2017 | 272 pagina's
ISBN: 9789045212128
Dit boek staat in de lijst Alleen zijn

Ik zie je in de kosmos

De jonge tiener Alex woont in Colorado en gaat volop voor zijn grote droom: zijn gouden iPod de ruimte insturen. Alex weet van aanpakken, reist in z’n eentje naar een festival voor amateur-astronomen en ontmoet daar bizarre en tegelijkertijd lieve figuren. Ook moet hij zorgen voor zijn moeder, die soms dagenlang haar bed niet uitkomt. En dan is er nog zijn hond, genoemd naar de bekende astronoom Carl Sagan.

Meet Alex, koppige én lieve tiener met een doel: zoveel mogelijk gesprekken opnemen met zijn iPod, voor het ding de ruimte invliegt. Elk hoofdstuk is een iPod-opname vol avontuur en humor. Licht, grappig en ontroerend boek over opgroeien in een niet-alledaags gezin en die ene grote fascinatie: de kosmos.

Lees een stukje

Carl Sagan is nog steeds weg.
We hebben de hele nacht naar hem gezocht, maar we hebben hem niet gevonden. Toen de jongens moe werden, zijn we terug naar het motel gegaan, en nu is het bijna halfvijf in de ochtend. Las Vegas slaapt dus toch wel. Ik huil en brul niet meer zoveel. IK probeer flink te zijn zoals Zed me vroeg. De manager van Zelda zei dat ze geen bewakingsbeelden hadden van de omgeving rond het NIET PARKEREN-bord, maar hij zei wel dat de dierenbescherming in Las Vegas vierentwintig uur telefonisch bereikbaar is.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
2.5
2.5/5 1 stem

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren