Cover van boek De pigmentroute
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Davidsfonds/Infodok | 2014 | 303 pagina's
ISBN: 9789059085367

De pigmentroute

Cobi Aditi is de laatste telg van een eeuwenoud geslacht van carthografen. Als op haar voeten een netwerk van pigmentvlekken en kloppende aders verschijnt, beseft Cobi dat ook zij op reis moet. Het wordt een verrassende, maar ook gevaarlijke tocht. Cobi leert tot haar schade en schande dat de kaarten van de familie Aditi lang niet altijd betrouwbare gidsen zijn. Gelukkig is er de mysterieuze Per, die Cobi op haar tocht begeleidt. Samen proberen ze het lot van duizenden vluchtelingen te verbeteren, maar dat blijkt geen makkelijke strijd…

Samen met Cobi maak je als lezer een verrassende tocht, dwars door onherbergzame gebieden. Het wordt een reis vol bijzondere ontmoetingen en spannende avonturen, maar ook met een haast ongelijke strijd tegen de onrechtvaardige behandeling van vluchtelingen. Hilde Van Cauteren beschrijft erg beeldend wat het betekent om op de vlucht te zijn en hoe met levens van onschuldige mensen gesold wordt. Pigmenten en kleuren spelen een belangrijke rol in het verhaal, net zoals de stamboom van de familie Aditi en allerhande (land)kaarten.

Lees een stukje

De zon hangt al een paar uur loodrecht boven ons hoofd als Per me bij de arm pakt en zonder zucht vooraf roept: ‘Kijk, daar! Een kamp!’ Ik schrik van zijn luide stem en van zijn hand op mijn arm, maar ik schrik niet van het kamp. Ik heb vanmorgen, voor ik mijn sokken en schoenen aantrok, een onbestemde vlek op mijn rechtervoet gezien. Een schram, waar de huid pijnlijk rood was. Dat moet het kamp geweest zijn. Het is een vluchtelingenkamp. En het wordt steeds groter naarmate Per en ik dichterbij komen.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
5
Marcelle
10/01/2022
5

Ik vond dit een SUPER tof boek om te lezen! Het was een heel mooi en spannend! Ik zag echt een beeld van wat ik aan het lezen was. Het is echt een aanrader om het boek te lezen als je van avontuur houdt. Toen ik het boek uit had, vond ik het zelfs jammer, omdat ik verder wou lezen! 

Het is echt het mooiste boek dat ik ooit heb gelezen! 

Wat vind JIJ?

Aantal sterren