Cover van boek Hof van doorns en rozen
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Van Goor | 2016 | 421 pagina's
ISBN: 9789000348275

Hof van doorns en rozen

Feyre doodt een wolf terwijl ze op jacht is om haar familie van eten te voorzien. Wanneer blijkt dat de wolf een elf in vermomming was, betaalt ze een hoge prijs voor de moord: haar eigen leven. Als ze niet ter plekke wilt sterven, moet ze de rest van haar leven doorbrengen achter de muur, in Prythian, op het landgoed van Tamlin waar iedereen maskers draagt, ze mee aan zijn tafel moet eten, alles dodelijk is en iedereen een vreselijk geheim verbergt.

In poëtisch proza weeft de auteur elementen uit heel wat bekende en minder bekende sprookjes en legenden samen met nieuwe dingen. Het resultaat is een goed opgebouwd liefdesverhaal waarin de personages langzaamaan uitgediept worden. Samen met Feyre leren we de wereld van de elfen kennen en ontdekken we wat er op het spel staat en op welke schaal de strijd zich nog steeds ontvouwt.

Lees een stukje

Razendsnel draaide hij zich naar me om, met zijn gele ogen opengesperd en zijn nekharen overeind. Zijn lage grom weergalmde in de lege holte van mijn maag. Ik schoot overeind, waarbij de sneeuw alle kanten op spatte. Ik had de volgende pijl al klaar.
Maar de wolf keek alleen maar naar me; zijn bek zat onder het bloed en mijn essenhouten pijl stak uit zijn flank. Het begon weer te sneeuwen. Hij keek alleen maar, alert, verbaasd, waarop ik de tweede pijl afschoot. Voor het geval dat – voor het geval die intelligentie een onsterfelijke, kwaadaardige oorsprong had.
Hij probeerde de pijl niet te ontwijken. Het ding ging recht door zijn opengesperde gele oog. Hij stortte op de grond.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.75
4.8/5 8 stemmen
expres anoniem
19/10/2023
5

Alles wat je wilt is in dit boek

Lotte Desmet
07/05/2022
5

Dit boek was fantastisch! Een echte aanrader! 

22/12/2020
5

Het boek is ge-wel-dig!!

Deze MOET je echt lezen!!!

De vervolgen zijn ook te gek!!!

jessica de vries
20/03/2018
0

Dit boek is erg vermakelijk om te lezen. Er zit spanning in, avontuur en wat liefdesverhaal. Hij verdient de hype wel. Echt een aanrader.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren