Cover van boek Hier is alles veilig
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Lebowski | 2022 | 240 pagina's
ISBN: 9789048861699
Dit boek staat in de lijst Boeken over/uit het Midden-Oosten

Hier is alles veilig

'Kom naar Israël, mama.' Vier woorden, meer heeft de vijftigjarige neonatologe Lydia niet nodig. Na tien jaar stilzwijgen en een pijnlijk afscheid vliegt ze naar Israël om haar niet-biologische zoon Immanuel te bezoeken. Bij aankomst treft ze hem dood aan in een ziekenhuisbed. Wat volgt is een wilde roadtrip, waarin Lydia enerzijds haar zoon probeert te vinden in herinneringen, en anderzijds tracht een plaats te geven aan haar schuldgevoel en de pijn van het verlies. Hoewel dit geen politiek boek is, is het Joods-Palestijnse vraagstuk nooit veraf. 

Anneleen Van Offel is dichteres, en haar taal is dan ook doorvlochten met rake zinnen. Een verhaal dat onder je huid kruipt, en nog lang blijft nazinderen.

Lees een stukje

De niet-tijd waarin we niet wisten waarom we bij elkaar bleven, waarop we geen plannen maakten, de niet-tijd waarin we elkaar ontvoelden, en ontzeiden, en ontluisterden, en ontzagen, en ontdeden, en ontzoenden. Waarin we stiller gingen praten tot we uiteindelijk alleen nog dachten, en wat we dachten niet meer deelden, zodat het bleef groeien tot het woekerde.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren