Cover van boek Kleine helden : over gewone mensen die in oorlog en ellende een groot verschil maken
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Borgerhoff & Lamberigts | 2016 | 223 pagina's
ISBN: 9789089316127

Kleine helden : over gewone mensen die in oorlog en ellende een groot verschil maken

Misschien ken je Rudi Vranckx wel? Deze journalist trekt de wereld rond. Overal ontmoet hij mensen die ongelooflijk knappe zaken realiseren. In Amerika ontmoet hij Pat Russo, die een boksclub oprichtte. Hij leert er straatjongeren dat ze alles kunnen bereiken, als ze maar hard genoeg proberen. In Roemenië bezoekt hij Mariana. Deze vrouw helpt meisjes die in de seksindustrie moesten werken. We reizen naar Kenia en naar Amerika, naar Israël en naar Mexico. En overal weer leert Rudi Vranck gewone, sterke mensen kennen.

Journalist Rudi Vranck neemt zijn lezers mee naar gebieden waar het gevaarlijk is, en waar hij verhalen van kleine helden vindt. Mariane uit Roemenië en Pat uit Amerika krijgen wellicht nooit de Nobelprijs. Maar ze maken de wereld wel een beetje mooier. Alle verhalen in dit boek maken je hart een beetje warmer. Wie weet krijg je zelf zin om een project te starten!

Lees een stukje

"Een jaar geleden hing ik nog bij hen rond. Het ging de verkeerde kant met me uit: smoren, spijbelen, buizen. Tot ik die kerel daar bezig zag." Hij wijst naar de al even rijzige zwarte jongeling in de ring. "Wat Susu met het springtouw deed: waanzinnig. Dat wilde ik ook kunnen. Sindsdien is er geen dag meer geweest dat ik níét naar hier ben gekomen. Ik zou nergens anders meer willen zijn. Dit is nu mijn drug." Deze namiddag zal ik nog meer van zijn leeftijdsgenoten ontmoeten. Een van hen vertelt me dat hij een rolmodel wil worden. Een rolmodel zoals hij er zelf nooit een gehad heeft. Het zijn trouwens lang niet alleen zwarten, maar ook blanken en zelfs een Joodse jongen met een keppeltje die even komt kijken, maar algauw weer vertrekt.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren