Cover van boek Het (niet zo) orthodoxe leven van Hoodie Rosen
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
KokBoekencentrum | 2023 | 223 pagina's
ISBN: 9789026627408

Het (niet zo) orthodoxe leven van Hoodie Rosen

Hoodie groeit op in een joods orthodoxe familie en verhuist op een dag naar een nieuw dorp. Daar blijken Hoodie's familie en de andere orthodoxe joden niet erg welkom te zijn voor de plaatselijke burgemeester.

Wanneer Hoodie verliefd wordt op de dochter van de burgemeester, moet hij de hartverscheurende keuze maken: kiest hij voor de tradities waarmee hij zo vertrouwd is of de liefde van zijn leven?

In dit boek kruip je in het hoofd van Hoodie en leef je mee met de moeilijke keuzes die hij moet maken. Met een fijne en vaak humoristische schrijfstijl leer je bij over joodse tradities. Bovendien maakt de auteur ook actuele thema's bespreekbaar.

Lees een stukje

En ik had het kunnen weten. In een kleine gemeenschap verspreidt nieuws zich als een lopend vuurtje. Dus als een rabbijn je samen met de dochter van de antisemitische burgemeester op een kerkhof ziet staan, weet de hele gemeenschap dat een dag later, en kijkt iedereen je heel even, en heel afkeurend, aan. Met hun hoofden zitten ze in hun gebedenboeken en ze buigen en zingen voor God zoals het hoort. Maar je weet dat ze denken aan jou, kijken naar jou, en een moment van hun sjabbos speciaal reserveren om jou even af te keuren.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren