Cover van boek In het hol van de leeuw
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Van Gennep | 2011 | 122 pagina's
ISBN: 978461640185

In het hol van de leeuw

Setting: het paleis van de Mexicaanse drugsbaron Yolcaut. Hoofdpersoon: diens dertienjarige zoon Tochtli. Tochtli vertelt over zijn leven binnen de muren van het paleis. Zijn vader is totaal paranoïde en verwikkeld in een bloedige drugsoorlog en verbiedt hem het paleis te verlaten. Binnen de muren van die versterkte burcht geeft zijn vader Tochtli alles wat hij wil. Dus óók dat dwergnijlpaard uit Liberia.

Dit is zowel een keiharde, wrange en aangrijpende als een absurde en merkwaardige roman. Wie door het geweld heen kijkt, ziet een verhaal van vaderliefde. Al is dit een liefde die door zelf gecreëerde omstandigheden de nek wordt omgedraaid. Zou het kunnen dat de auteur, met Tochtli's overgematerialseerde wereld, de draak steekt met het materialisme in elk van ons?

Lees een stukje

De Gouver keek alsof hij er niks van begreep, dus legde ik hem uit dat ik een dwergnijlpaard uit Liberia wilde hebben, waar heel moeilijk was aan te komen zonder naar het land Liberia te gaan. Zijn gezicht stond niet meer op ontploffen. Hij vroeg: "En waarom gaan jullie dan niet naar Liberia?" Yolcaut antwoordde alleen maar: "Lul niet, Gouver."
Toen zei de Gouver: "We zullen es kijken, er is vast wel iets op te vinden." En Yolcaut aaide me over mijn hoofd met zijn vinders vol gouden ringen en diamanten.
"Zie je wel, Tochtli, Yolcaut kan alles."

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen
Ashley
18/03/2013
0

Mooi boek, toont aan hoe moeilijk het is om een geheim verborgen te houden voor je eigen familie. Is zeer vlot te lezen.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren