Cover van boek Het gefluister achter de deur
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Volt | 2022 | 438 pagina's
ISBN: 9789021467924
Dit boek staat in de lijsten HolebiBestemming bib: op fantasiereis

Het gefluister achter de deur

In deze roman bevinden we ons in een magisch-realistisch theehuis, waar het serveren van de juiste thee heel serieus genomen wordt. De uitbaters Hugo en Mei krijgen dan ook bijzondere klanten op bezoek. Naast hun regulier cliënteel verwelkomen zij immers ook verse doden, die ze begeleiden naar de overkant. Ze geven hun tijd en ruimte om zich op die overstap voor te bereiden.
Wallace Price is hun volgende klant. Deze hardvochtige advocaat die (figuurlijk wel te verstaan) over lijken ging, aanvaardt zoals zovelen zijn dood niet. Maar mede door de doortastendheid van Hugo, begint hij langzaamaan toch te kantelen. Je begint hem zowaar sympathiek te vinden, en ondertussen duizelen de filosofische waarheden in het rond.
De tomeloze fantasie van TJ Klune en de subtiele behandeling van een toch niet evident thema, maken van dit boek een nestelplekje, waar je helemaal warm van wordt.

Lees een stukje

'Vast wel, ja. Maar dat is er nou juist zo mooi aan, vind je niet? Het leven is rommelig en verschrikkelijk en prachtig, allemaal tegelijk. Wat zou je doen als Hugo voor je stond en niets te tegenhield? Het leven of de dood of wat dan ook. Wat zou je dan doen?'
Wallace deed zijn ogen dicht. 'Alles.'

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
5
Anoniem
16/02/2024
5

Ik vond dit een heel mooi boek. Het heeft iets grappigs, maar ontroert je ook. Dit is een boek met iets meer dan 400 pagina's, dus als je niet van lezen houdt, is dit niet echt een aanrader. Ook moet je wel goed blijven volgen tijdens het verhaal, want anders snap je de verhaallijn niet meer.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren