Cover van boek 67 seconden
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Blossom Books | 2018 | 306 pagina's
ISBN: 9789463491273
Dit boek staat in de lijst Black History Month

67 seconden

Wills broer Shawn is vermoord. Niet huilen, niet snitchen, wél wraak nemen: dat zijn de regels. Will is er klaar voor: met een pistool achter zijn rug glijdt hij zeven verdiepingen naar beneden in de lift. Elke verdieping stapt iemand in, met een stukje van Shawns verhaal. De laatste die instapt is… Shawn. Of beeldt Will zich dat in? Wil hij nog wel wraak nemen? De lift glijdt verder! Als een razende gek roetsj je door dit pittige, ritmische verhaal in vrije versvorm. Jason Reynolds zwoer bij zichzelf nooit een saai boek te schrijven. Hij hield zich aan zijn woord.

Lees een stukje

IK ZAL NIET DOEN ALSOF SHAWN
Iemand was
die altijd op tijd thuis was.
Iemand
die belde om te laten weten
waar hij uithing,
en met wie,
en wat hij aan het doen was.
Zo was hij niet.
Niet na zijn achttiende,
het moment waarop onze moeder
haar handen van hem af trok,
ze tegen elkaar drukte en
begon te bidden
dat hij niet in de bak zou belanden,
dat hij Leticia niet zwanger zou maken,
dat hij niet zou sterven.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.4
3.4/5 5 stemmen
jitske vernelen
19/04/2024
3

Ik vond het een goed boek omdat het vlot te lezen was en het over een thema ging waar niet zo vaak over gepraat wordt. Soms was het wel moeilijk te volgen omdat ik de schrijfstijl niet gewoon was. Het boek eindigt op een spannend moment wat ik jammer vond. Maar over het algemeen was het wel tof om te lezen. 

sam
18/04/2024
3

Ik vond het een heel spannend boek om te lezen. Het boek las heel snel, maar het was eerst moeilijk te begrijpen. Het verhaal kwam traag op gang en op het einde was er een beetje teveel onnodige informatie. Er werd ook veel dichtspraak gebruikt wat het voor mij soms moeilijk maakte om mee te zijn met de situatie. Doordat ik de graphic novel al gelezen had kende ik het verhaal al een beetje. Kortom het was een interessant boek en ik heb het graag gelezen.

Ines Vgl
21/11/2022
4

Ik wil mijn mening geven over het boek 67 seconden, geschreven door Jason Reynolds. Ik heb een aantal argumenten om mijn mening te ondersteunen; Ten eerste kan dit boek je een inkijk geven in een wereld van geweld en agressie, hun gevoelens erover. Ten tweede is het een oprecht maar ook een pijnlijk verhaal, een verlies van een familielid is iets dat je onmogelijk kan vergeten. Een ander argument is dat de auteur niet alleen emoties wilt overbrengen maar ook de kracht van taal zien (poëzie). Nu snap je waarom ik vind dat je dit boek vrijwillig moet lezen, echt een toffe inleving in het verhaal en een goed boek.

Amy Vandecasteele
13/01/2022
4

Ik vind het een supermooi boek en het is vlotjes te lezen. Het einde vind ik wel best verwarrend want ik had niet verwacht dat dat ging komen. Het was een spannend boek met veel emotie.

Mona D.
17/12/2020
3

Het was een mooi boek om te lezen maar soms had ik wat moeite om verder te lezen. Het einde vond ik wat flauwtjes en mocht wat spannender zijn.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren