Cover van boek Let goed op : een verhaal in tien stappen
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Condor | 2021 | 188 pagina's
ISBN: 9789493189300
Dit boek staat in de lijst Jeugdboekenmaand 2022

Let goed op : een verhaal in tien stappen

De schoolbel gaat. Iedereen haast zich naar buiten. Tien leerlingen gaan op weg naar huis. Iedere leerling krijgt een verhaal in deze verhalenbundel, goed voor tien verhalen die uiteindelijk verweven worden tot één verhaal.

Een meisje maakt lijstjes, een groepje jongens steelt geld, een jongen is doodsbang van de hond van zijn buurman en nog veel meer. Over onderweg zijn. En over het leven. 

Dit boek amuseert en ontroert. Bovendien lezen de korte verhalen vlot. Lees vooral tot het einde want de ontknoping blaast je vast omver. (Dat heeft iets te maken met een schoolbus die uit de lucht komt vallen. Letterlijk!)

Lees een stukje

Ik zeg het je, als je ooit John John Watson, Francy Baskin, Trista Smith en vooral Britton ‘Bit’ Burns tegenkomt, oftewel de Kale Bende, hou dan vooral je zakken in de gaten. Die vier jatten alles wat rinkelt, zelfs je handen als je die hebt weggestopt en ze te veel herrie maken. Man, ze zouden de zakken nog uit je zakken stelen als het kon.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
2.8
2.8/5 5 stemmen
Charles
12/11/2023
1

Moeilijk, niet mijn ding. De waanzinnige boomhut is beter.

Andrew van Gent
08/11/2023
1

Soms staan er rare dingen in, gelijk "Hij pakte het skateboard alsof het een gebroken hart is".

Ik vond de boek zelf niet echt leuk. Het ging over mensen op een school. Ik lees ook niet zo vaak. Ik lees bijvoorbeeld 10 pagina's voor dat ik ga slapen en morgen doe ik dat opnieuw, maar dan ben ik het vorige stuk al vergeten. Ik weet niet als dit aan mij ligt maar ik vond het geen leuk boek.

Het boek noemt "Let goed op".

Jonas Sap
08/11/2023
3

Het boek is gemakkelijk om te lezen. Er zitten grappige stukjes in. Het verhaal gaat over 10 verschillende kinderen uit dezelfde klas en die maken apart dingen mee als ze van school naar huis gaan. Het is zoals er ook in de titel staat, een verhaal in tien stappen. Maar zelf vind ik het niet zo goed omdat ik liever verhalen lees in 1 deel. Maar dit boek was blijkbaar in 10 verschillende verhaaltjes maar dat wist ik niet. Het is wel een interessant boek maar voor mij is het toch niet echt geschikt. Daarom geef ik het 3 sterren. 

 

Calvin
06/11/2023
4

Dit boek is zeer goed! Dit boek is goed omdat er meerdere verhaaltjes zijn en het steeds leuk blijft. Het boek heeft 192 pagina's en is door Jason Reynolds gemaakt op 24 november 2021. Dit boek gaat over een school met een paar kinderen. De kinderen hebben elk hun eigen verhaaltje als ze naar huis gaan. Eentje was aan het praten over snotjes, de andere was doodsbang van een hond. Dit boek is zeer goed en normaal was het in Engels maar Maria Postema heeft het goed vertaald.

edgar
19/09/2023
5

Dit is super goed.

de witte beger met een n
12/09/2022
0

heel leuk boek?

Wat vind JIJ?

Aantal sterren