Cover van boek Het geestige leven van Lucy Shaw
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Blossom Books | 2011 | 215 pagina's
ISBN: 9789020679069

Het geestige leven van Lucy Shaw

Je vraagt je af wat Lucy op een herentoilet doet, zeker als er ook nog eens over haar roze Uggs geplast wordt. Maar dan wordt duidelijk dat niemand Lucy ziet. Ze is dood, vermoord op het herentoilet en gedoemd om daar te blijven. Totdat Jeremy verschijnt: hij kan haar wel zien en zelfs met haar praten. Jeremy zorgt dat ze af en toe naar buiten kan, waardoor ze andere geesten van overledenen ontmoet. En hij probeert haar te helpen bij de zoektocht naar haar moordenaar!

Het verhaal is spannend en grappig tegelijk. Lucy is dan wel dood, maar ze maakt zich nog steeds druk over haar mooie Uggs en haar uiterlijk: gelukkig werd ze vermoord op de avond dat ze uitging, toen ze er goed uitzag! Ook jongens houden haar nog steeds bezig. Toch moet er iets gebeuren, want leven als een geest is beslist geen pretje.

Lees een stukje

Ik keek hem na met een mengeling van nieuwsgierigheid en irritatie. Ik was inmiddels al zes maanden dood en hoewel ik mijn armen uit de kom had gezwaaid en me schor had geschreeuwd, had nog nooit iemand me opgemerkt. Het moest uitgerekend mij weer overkomen dat de enige die me wel zag, nog slomer was dan een schildpad met valium op.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.92222
Jade
04/03/2018
0

Hoewel het een appart onderwerp is, is het een boek dat erg vlot leest. Het is een grappig en fantasierijk boek. De doelgroep is wel duidelijk voor meisjes van rond de 15. Dit boek is een echte aanrader!

Naomi
03/03/2018
0

Het is een heel leuk boek omdat er veel humor in zit, wat ik heel fijn vind. Het is een mooi verhaal, niet te langdradig. Leest heel vlot. Een echte aanrader.

jessica de vries
24/02/2017
0

Dit is zo geweldig boek om te lezen. Het is grappig. Soms ook wel een beetje zielig. Het leest erg makkelijk. Dit is echte aanrader voor meisjes.

Fleur en Lien
22/04/2016
0

Wij hebben het boek: Het geestige leven van Shaw. We hebben dit boek gekozen omdat het wel spannend lijkt, het heeft een goede score: 7/10. We willen weten hoe het afloopt. Wie is de moordenaar? Waarom kan Jeremy met haar praten? We verwachten dat het een heel spannend boek is. We lezen wel graag boeken met een mysterie. Wanneer we het citaat gelezen hebben willen we allebei heel graag weten hoe het afloopt. Het is ook leuk om voor te brengen, dan kunnen we de klas in spanning houden.

Sjasja Dewitte
28/04/2015
0

Super Boek!!!

Leesbeest
05/04/2015
0

Dit boek is gewoonweg geniaal <3

Wat vind JIJ?

Aantal sterren