Cover van boek Het engelenhuis
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Davidsfonds/Infodok | 2003 | 225 pagina's
ISBN: 9789059080614

Het engelenhuis

Drie meisjes met elk een verschillende en moeilijke jeugd, komen in een gesloten instelling terecht. De lezer volgt deze drie jongeren, ieder met een eigen verhaal, moeilijkheden, gevoelens en wilskracht. Hartverscheurende taferelen die je beroeren.

Dit is een Dirk Bracke-boek dat vlot leest en een problematiek bespreekt die dichter bij je bed staat dan je denkt! Je krijgt alle details te lezen, niets gaat de schrijver uit de weg. Dit verhaal werd ook verfilmd als Bo.

Lees een stukje

Met twee wijsvingers in haar oren zat Bo in kleermakerszit op de vloer van de isoleercel. Boven haar hoofd keek de lens van de camera haar aan. Ze leunde met haar rug tegen de deur en probeerde niks van het gekrijs te horen. Enkel een muur scheidde haar van de cel waarin Steffie als een waanzinnige met haar vuisten en haar voeten de deur bewerkte.

Luister een stukje

Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.43242
Mayra
06/05/2021
0

ik vond het een super realistische boek, met heel veel spannende momenten. ik had het einde helemaal niet verwacht maar is perfect!!! ik raad het boek aan om te lezen!!

Pluis
20/10/2020
5

ik vind het zo'n leuk boek...ik ben zo blij dat mijn mama het heeft meegenomen uit de bibliotheek. Het is echt mijn lievelingsboek!!😃

lolletje
26/10/2018
0

het is het leukste en spannendste boek dat ik ooit heb gelezen!!!!

Anoniem
08/10/2018
0

Het Engelenhuis van Dirk Bracke is als het van mij afhangt één van zijn beste werken. Ik heb namelijk zo goed als al zijn boeken gelezen. Je wordt in Het Engelenhuis volledig meegesleurd in het leven van drie tienermeisjes die in de gesloten instelling van Beernem zijn terechtgekomen. Yasmien, Bo en Steffie. Bo, die op veertienjarige leeftijd verandert van een meisje dat het beu is om kleren uit de Wibra te dragen tot iemand die rijke zakenmannen gezelschap houdt. Steffie, die betast wordt door haar stiefvader en zo naar de drugs grijpt en Yasmien die mishandeld wordt door haar vader. Tijdens het lezen van dit boek sta je even stil bij de harde realiteit van het leven in een gesloten instelling en problemen thuis. Dit boek telt 225 pagina’s en is van begin tot eind meeslepend. Het is een eerlijk levensecht verhaal. Het is een aangrijpend boek en ik raad het ten zeerste aan aan iedereen die graag realiteitsgebonden verhalen leest.

leen gilis
26/02/2016
0

Een heel goed boek over de harde realiteit. Ik heb het boek twee keer gelezen en vond het beide keren goed. Ik raad het boek aan om te lezen!

Céline Vanden Meersschaut
25/02/2016
0

Als ik het boek in 1 woord zou moeten omschrijven: WAUW! Prachtig boek! ik ben helemaal geen snelle en goede lezer maar dit boek heb ik toch op een week tijd uit gelezen. Een heel meeslepend verhaal dat dicht bij onze eigen leefwereld aansluit. Aangezien ik heel erg geïnteresseerd ben in de job die de mensen in de instelling van Bo doen was het nog leuker om te lezen. Dit is zeker een aanraden voor meisjes van mijn leeftijd.

freya.deneve
09/10/2015
0

Het is een boek dat je nooit meer loslaat.

boekenfee
08/07/2015
0

Heel goed boek, zeker een aanrader. Houd je van het begin tot het einde vast. Een verhaal dat je niet meer loslaat. Zeker lezen.

Lara
09/10/2014
0

Ik heb het boek 'Het engelenhuis' gekozen omdat het gebaseerd is op de harde realiteit. Het gaat over de 14-jarige Bo die zich, uit geldnood, laat overhalen om in het call-girlcircuit te stappen. Maar uiteindelijk belandt ze in de gesloten instelling van Beernem. Daar leert ze Yasmien en junkie Steffie kennen, samen kunnen ze beter opboksen tegen de harde realiteit van de instelling. Maar Bo blijft echter dromen van het luxeleventje dat ze buiten leidde.
Ik vind dit een zeer aangrijpend, maar ook een realistisch verhaal omdat dit ook vaak in het dagelijkse leven voorkomt. Onder andere waar jonge meisjes de verkeerde keuzes maken waarvan de gevolgen pas achteraf duidelijk gemaakt worden. De schrijver vertelt duidelijk hoe jongeren in de problemen komen, hoe ze alles voor geld doen en in aanraking komen met drugs. Spijtig genoeg was ik van het boek niet erg onder de indruk. In de film krijgen we het verhaal in chronologische volgorde te zien, terwijl het verhaal in het boek begint in de instelling. Wat ik ook jammer vond aan het boek is dat je het vervolg zelf verder moet invullen. Ik hou niet van open eindes, ik vind het veel fijner om een boek te lezen met een einde dat vast staat. Toch vind ik dat vele jongeren dit boek zouden moeten lezen, het is een echte aanrader!

14/09/2014
0

Ik vond het een super boek, echt een aanrader voor mensen die een goed boek zoeken! Zeker lezen!!!

14/09/2014
0

Ik vond het een super boek, echt een aanrader voor mensen die een goed boek zoeken! Zeker lezen!!!

Lynn Van Nieuwenhove
25/01/2014
0

Dit is een heel populair boek bij mij op school en daarom heb ik het ook maar gelezen. Het leest heel vlot en is een erg realistisch verhaal. Dirk Bracke is ook een erg bekende schrijver. Het verhaal is erg mooi verteld en je leeft erg met de personages mee ook al weet je dat ze allemaal zelf in de fout zijn gegaan. Het einde is een beetje open, maar dat stoort me niet. Het maakt het boek echter. Het thema op zich sprak me wel niet zo heel erg aan. Ik lees namelijk niet zo graag over problemen, maar toch een geslaagd boek.

Annelien Temmerman
28/11/2013
0

Ik vond het boek Het engelenhuis van Dirck Bracke een zeer goed boek. Ik heb het dan ook voor de tweede maal in één keer uitgelezen. Het verhaal over Bo, een veertienjarig meisje dat in een gesloten instelling terechtkomt, is zeer realistisch en confronterend. Het is herkenbaar omdat iedereen wel eens keuzes maakt waarvan de gevolgen pas later duidelijk worden. Bo, het hoofdpersonage is jong maar toch al volwassen voor haar leeftijd. Ze is zeer kwetsbaar en daardoor ontvankelijk voor suggesties. Zij wordt verblind door de glitter en glamour en de luxe van veel geld in de escortewereld. Een andere verhaallijn vertelt over een jong meisje dat verslaafd is aan cocaïne en zeer ver gaat om haar verslaving te kunnen betalen. De derde verhaallijn gaat over een lesbisch meisje dat problemen heeft thuis. Ook zij komen terecht in de instelling en zo geraken hun verhalen verweven in het boek. De onderwerpen van deze twee laatste verhalen, drugsverslaving en gezinsproblemen, zijn toch ook vrij herkenbaar voor jongeren. Wat mij het meest aangegrepen heeft is dat Dirk Bracke zijn verhaal gebaseerd heeft op getuigenissen van meisjes die hij in de gesloten instelling in Beernem heeft leren kennen. Het feit dat het boek een open einde heeft vind ik wel goed. Het toont aan dat het voor meisjes zoals Bo moeilijk blijft om niet te hervallen.

Dany Stoop
28/11/2013
0

Ik vond dit boek super! Het is geschreven op een manier die begrijpelijk en interessant is voor jongeren. De meeste jongeren vinden het ook leuker om boeken te lezen waar een deel waarheid in zit. Ik ben er daar ook één van. Ik vind het leuk om het gevoel te hebben alsof je alles kan zien door de ogen van een personage. Zo ken je ook zijn of haar gedachtes en kan je volledig opgaan in het lezen. Deze situatie zou misschien ook voor enkelen herkenbaar kunnen zijn. Je kan er raad uithalen en het is goed dat je weet wat er met je gebeurt. Ik zou het boek zo nog een keer lezen. Echt een aanrader!

maxime
24/11/2013
0

Ik vond dit echt een goed boek. Het is realistisch en echt een mooi verhaal. Dit is niet het eerste boek dat ik van Dirk Bracke heb gelezen maar ik vind het toch een van de beste tot nu toe. Ik werd in het verhaal meegesleept en ik wou steeds verder blijven lezen. Het is inderdaad zo dat er over de andere personages ook word verteld en dat dit soms verwarrend is maar ik had niet zo veel moeite met aanpassen, ik kon wel steeds volgen. Ook heb ik over dit boek gelezen dat de schrijver voor hij het boek schreef met meisjes zoals Bo, Steffie en Yasmien heeft gepraat en ik vind dat je dat je dat wel merkt. Het boek beschrijft de gedachtes en gevoelens van de personages heel goed en daardoor kon ik me goed inleven. Ik heb ook gezien dat dit boek verfilmt is en ik wil de film ook zeker zien want na het lezen van het boek ben ik wel benieuwd. Voor mij is het boek een echte aanrader, zowel voor oudere mensen als jongeren omdat het boek je met de waarheid confronteert en er zeker en vast iedere dag verhalen zoals deze gebeuren.

Laura Clarysse
18/11/2013
0

Het boek Het Engelenhuis is een zeer goed boek. Het leest heel vlot en het verhaal zit zo goed in elkaar dat het echt wel realistisch lijkt. Het boek gaat eigenlijk over een meisje Bo die nogal wat heeft meegemaakt en in een instelling terecht komt. Je kan je heel goed inleven in haar personage. Het nadeel van het boek is dat ze van het ene personage een deel van hun leven vertellen en plots stappen ze dan weer over op het basis verhaal in de instelling dus als je even niet oplet dan weet je niet meer waarover het gaat. Ik vind dit boek zeker een aanrader voor mensen die eens wat meer willen weten over de criminele dingen die sommige jongeren uitsteken.

Laura Clarysse
18/11/2013
0

Het boek Het Engelenhuis is een zeer goed boek. Het leest heel vlot en het verhaal zit zo goed in elkaar dat het echt wel realistisch lijkt. Het boek gaat eigenlijk over een meisje Bo die nogal wat heeft meegemaakt en in een instelling terecht komt. Je kan je heel goed inleven in haar personage. Het nadeel van het boek is dat ze van het ene personage een deel van hun leven vertellen en plots stappen ze dan weer over op het basis verhaal in de instelling dus als je even niet oplet dan weet je niet meer waarover het gaat. Ik vind dit boek zeker een aanrader voor mensen die eens wat meer willen weten over de criminele dingen die sommige jongeren uitsteken.

jaro van houte
12/11/2013
0

Ik vind dit een heel leuk boek omdat het rond prostitutie bij een jong meisje gaat en die geen andere weg ziet in het leven dan een prostituee zijn.

Gilles
11/11/2013
0

Het was een mooi boek en het verhaal zat mooi in elkaar en het was ook spannend op sommige momenten vreemd genoeg zijn er geen minpunten, zeker een aanrader dus!

seppe van riet
11/11/2013
0

Het is een fantastisch boek, het is ook spannend bij sommige momenten.
Het laat jongeren inzien dat geld niet alles is.
Er zitten belangrijke levenslessen in, ik vind dat dat het boek zo hoed maakt.

Ksenija
31/10/2013
0

Ik vind dit een heel goede boek. Het zit vol met feiten die werkelijk in onze tijd gebeuren. Zulke dingen gebeuren, dat moeten we goed beseffen en daarom moeten we nogal alert zijn, door zulke boeken te lezen als ‘Het engelenhuis’ kunnen we te weten komen wat er allemaal kan gebeuren als we te naief zijn. Dit boek leert ons dat we tevreden moeten zijn met wat we hebben, ’t is goed als jij op zoek bent naar beter leven, maar je moet niet eender wat doen om toch ‘dat beter leven’ te kunnen bereiken.

seniseviyorum
30/05/2013
0

Dit is een super boek!!

ylenia
15/04/2013
0

Het was een heel mooi en aangerijpend boek. Ik heb het met veel plezier gelezen.

ylenia
15/04/2013
0

Het was een heel mooi en aangerijpend boek. Ik heb het met veel plezier gelezen.

Debora
15/04/2013
0

bo 15 jarig meisje geraakt in de prositutie wereld en verdient er zo geld mee maar ze geraakt ook in de problemen

jana
15/04/2013
0

Ik heb dit boek zeer lang geleden gelezen nadat ik de film 'Bo' bekeken heb, ik vond het boek veel mooier dan de film en ik ben zeker vanplan om het nog eens te lezen!

charlotte
09/04/2013
0

zeer triest boek, maar goed

sara
02/04/2013
0

Het is een supergoed boek dat jongeren laat inzien dat je door geld in de problemen kan geraken.
Het laat zien dat in het leven niet alles zomaar loopt als je hoopt...

Louise
25/03/2013
0

Het is een zeer mooi boek en ik kon mij goed inleven. Ik lees het liefst de boeken van Dirk Bracke. En dit is een van zijn mooiste boeken die ik tot nu toe gelezen heb! Ik heb de verfilming ook gezien maar het boek was nog zo veel mooier.

Booike
19/03/2013
0

Goed.

Cécile Verdonck
17/03/2013
0

Dit was mijn eerste ervaring met een boek van Dirk Bracke en het zal waarschijnlijk ook de laatste zijn.
Ik had al vaker gehoord over “Het Engelenhuis” en ik hoorde enkel positieve commentaren. Daarom kreeg ik zelf zin om het boek te lezen maar jammer genoeg heeft het me niet kunnen raken.
Naar mijn mening was de situatie van Bo té problematisch.
Er bleven maar problemen bij komen. Ze liep telkens terug in de val. Ik word daar heel zenuwachtig van omdat ik het zelf helemaal anders zou aanpakken.
De problemen geraakten ook niet opgelost. Ik kom uiteraard niet iedere dag met dit milieu in contact en waarschijnlijk kon ik me hierdoor niet inleven in het boek. Tenslotte liet het einde me ook koud. Het gaf me geen duidelijk beeld omdat je het vervolg zelf verder moet invullen. En dat is nu precies waar ik niet van houd: een openeinde. Een einde dat vast staat vind ik veel prettiger.
De schijfstijl, het wisselen van de verhaallijn, de verduidelijkingen onderaan de bladzijden spraken me dan weer wel aan maar dit was dan ook het enige positieve dat ik kan melden over dit boek.

Cécile Verdonck
17/03/2013
0

Dit was mijn eerste ervaring met een boek van Dirk Bracke en het zal waarschijnlijk ook de laatste zijn.
Ik had al vaker gehoord over “Het Engelenhuis” en ik hoorde enkel positieve commentaren. Daarom kreeg ik zelf zin om het boek te lezen maar jammer genoeg heeft het me niet kunnen raken.
Naar mijn mening was de situatie van Bo té problematisch.
Er bleven maar problemen bij komen. Ze liep telkens terug in de val. Ik word daar heel zenuwachtig van omdat ik het zelf helemaal anders zou aanpakken.
De problemen geraakten ook niet opgelost. Ik kom uiteraard niet iedere dag met dit milieu in contact en waarschijnlijk kon ik me hierdoor niet inleven in het boek. Ten slotte liet het einde me ook koud. Het gaf me geen duidelijk beeld omdat je het vervolg zelf verder moet invullen. En dat is nu precies waar ik niet van houd: een open einde. Een einde dat vaststaat vind ik veel prettiger.
De schijfstijl, het wisselen van de verhaallijn, de verduidelijkingen onderaan de bladzijden spraken me dan weer wel aan maar dit was dan ook het enige positieve dat ik kan melden over dit boek.

ine
15/03/2013
0

Heel mooi boek.

Cisse
15/03/2013
0

Ik vond het een zeer goed boek. Je moet er wel bij nadenken.

celien
27/02/2013
0

Ik vind het een heel goed boek omdat het een interesant onderwerp is. En je je zo kan inleven in het verhaal van Bo. Het is tot nu tot het beste boek van de 3 die ik heb gelezen voor De Weddenschap.

Joke
30/01/2013
0

Het is een heel goed boek! Ik heb het net uitgelezen en je kunt je heel goed inleven in het personage. Het gaat over onderwerpen die ook in het echt gebeuren en dat zijn mijn favoriete boeken.

jennifer
15/01/2013
0

Het is mooi omdat ik zelf ook in die instelling heb gezeten " GBJ de zande". Het is ook de waarheid wat in het boek staat. Het was echt de moeite om het te lezen, het pakte me en raakte me. Het boek is beter dan de film!!!!!!

joyce
11/01/2013
0

Mooi boek.

Rosanne
06/01/2013
0

Zeer interessant boek, zeker als je nog niet weet wat een escorte juist is. Dit boek geeft duidelijk de voordelen weer van dit 'beroep' maar wanneer je het boek uitgelezen hebt ben je vastbesloten dit 'beroep' NOOIT te ondernemen. Het is een zeer leerzaam boek voor jonge meisjes en misschien ook jongens. Het toont aan hoe je van nietbetekenende situatie in een een 'helemaal foute' situatie kunt terechtkomen. Dit boek is zeker een aanrader!

Lotar
11/12/2012
0

Het was een goed boek, soms een beetje ingewikkeld, maar echt een aanrader!

Lauren
06/12/2012
0

Super.

joni
07/11/2012
0

Ik vond het een heel goed boek.

julie
23/10/2012
0

Ik vond 'Het Engelenhuis' een heel goed boek! maar als je het boek leest dan besef je wel dat dit ook in het echte leven gebeurt. En dan denk je:'Wow'! Maar ik vind het boek heel goed geschreven en het leest heel vlot!

yenyen1234
16/10/2012
0

ja, dat is waar, een heel mooi boek

Fabrice
15/10/2012
0

Het is goed geschreven en je leert wat bij. Het is ook wat ingrijpend, maar verder is dit een goed boek.

Kyra
15/10/2012
0

Een van de mooiste boeken die ik in heel mijn leven al gelezen heb! De omgeving in combinatie met de persongaes en BOEM! Je hebt een perfect boek. De verfilming is mooi, maar het boek is mooier.

stephanie
01/10/2012
0

Ik vind dit boek echt mooi.
Spannend, knap gedaan.
Groetjes, Stephanie!

Louise Noppe
08/06/2012
0

Het is een prachtig boek! De auteur koos voor een hedendaags, realistisch thema namelijk kinderprostitutie, verslaving, en instelling. Het boek begint eerst in de instelling en via flashbacks komen we het verleden van de meisjes te weten. Het is een zeer aangrijpend en meeslepend boek. Het leest zeer gemakkelijk en vlot en hij gebruikt frisse taal. Je leeft je onmiddellijk in, in het verhaal van de meisjes. Het raakte me wel dat je zover kan gaan voor geld. Ik vond het einde van het verhaal iets minder. Het boek is al verfilmd en bekroond met de prijs van de kinder- en jeugdjury. Ik raad het boek iedereen aan.

anoniempje
26/04/2012
0

Dit boek is echt geweldig geschreven. Je kan je er zo goed bij inleven. ik hou echt van alle boeken van Dirk Bracke. Hij schrijft zo goede boeken!! Dit boek is super goed, ook al zit er een aangrijpend en triestig verhaal ahter.

yow
07/03/2012
0

het uur nul zeker leeeezzzzzeeeee this echt dikke fuunnn!!!!!! leze dus

lelie 93
29/01/2012
0

Ik heb al heel veel boeken van Dirk Bracke gelezen, en telkens als er een nieuwe verschijnt vind ik die nog altijd heel goed.Dit is dus weer een geslaagd boek, vol met spanning, romantiek, en gevoelens.

DUS: LEZEN!

Annick
12/09/2011
0

Het was een goed boek.
Je wilt het boek meteen uitlezen omdat het zo aangrijpend is.
Een echte aanrader!

Benjamin Demuynck
06/06/2011
0

Ik kwam op boekenzoeker, wou wel eens iets spannends lezen. Ik koos voor de categorie Het leven is geen lachertje > dicht bij mijn bed.
Ik stootte direct op 2 boeken: 'Een andere Elliott’ van Graham Gardner ofwel ‘Het Engelenhuis’ van Dirk Bracke.
Ik vroeg de bibliothecaris om raad en ze raadde mij 'Het Engelenhuis' aan.
De inhoud van het boek is wel even om bij na te denken dat het zoveel voorkomt in de wereld.
Het lijkt allemaal zo ver van je huis, zo ver van alles, maar tegelijk kan het ook zo dichtbij zijn.
Het is een boek waar je de emoties moet kunnen bedwingen. We hebben het thuis allemaal goed, maar het is een hel als je in zo’n wereld belandt. Het lijkt een wereld vol goede dingen, maar hoe dieper je graaft, hoe meer het een wereld is van prostitutie, geld en misdaad. Eenmaal je begint te lezen, heb je de drang om het in één keer uit te lezen, gezien het zo boeit, en ook realistisch is.
Ga naar het bib, en lezen maar!

Jolien Vandemoortele
05/06/2011
0

'Het Engelenhuis' is een prachtig boek aan de buitenzijde, maar als je even verder denkt is het een boek vol ellende en onveiligheid. De 3 verhaallijnen maken het boek niet verwarrend alsook de vele tijdsprongen.
De beeldende taal zorgt er voor dat je je perfect kan inleven zonder dat je ook in het milieu van het boek thuishoort.
Ik ben niet zo'n boekenwurm en toch vond ik het jammer dat het boek uit was. Ook het einde was mooi omdat ze alsnog op het rechte pad terechtkwam.

LouiseS
09/03/2011
0

supermooi boek, echt super.
jammer dat de film niet zo goed is vind ik persoonlijk

valerie jacobs
20/11/2010
0

Het was een heel goed boek. Het leest vlot alhoewel ik niet zo graag lees. Dirk Bracke is een hele goede schrijver. Hij had dit boek naar aanleiding van de 150ste verjaardag van de instelling geschreven en dat vind ik wel heel mooi. De inhoud van het boek is wel even om bij na te denken dat het zoveel voorkomt in de wereld. En ik heb ook nadien de verfilming gezien en die komt sterk overeen met het boek, aleen dat het boek meer details bevat.

yasmine
15/11/2010
0

Ik heb dit boek ook al eens gelezen, zeer mooi boek, je leeft heel de tijd van het verhaal mee met de personages! Maar voor mijn boekbespreking heb ik het boek: "Het uur nul" gelezen, ook een zeer prachtig boek! Maar ik vind het boek niet op deze site... Maar het is zeker een aanrader, allebei zelfs! Je leest het ook zeer gemakkelijk uit omdat je je echt meeleeft met het boek!

anoniem
15/11/2010
0

bij welk genre kan ik dit boek terug vinden op deze site?
iemand die het weet vertel het mij dan !!
nodig voor school !!

Lotte
14/11/2010
0

Een superboek! Je kan niet stoppen met lezen als je dit boek leest. Ik kon echt niet stoppen, er zitten spannende stukken in die je echt doen trillen. Een pracht van een boek.

Debby Braem
07/11/2010
0

Ik vond het een heel leuk boek om te lezen.Het boek leest ook heel vlot. Er waren soms spannende gebeurtenissen bij.Ik vind het wel erg dat sommige zaken in het echte leven ook gebeuren.
Maar het boek is in het algemeen dus echt wel leuk om te lezen.

Debby Braem
03/11/2010
0

Ik vind het een heel leuk boek om te lezen. Het leest heel vlot en je kan het dus heel snel uitlezen. Er zijn soms ook spannende gebeurtenissen.
Het is wel erg dat het in het echte leven ook kan gebeurgen. Maar het is dus echt wel een super leuk boek om te lezen.

Mona Octave
24/10/2010
0

Het boek dat ik heb gelezen heet �Het engelenhuis� van Dirk Bracke.
Ik heb dit boek gelezen omdat ik recent de film had gezien en omdat ik het persoonlijk leuker vind om de film al gezien te hebben - of wanneer het boek me wordt aangeraden - omdat je nooit weet of het boek je zal aanstaan. Je kan in het eerste hoofdstuk al denken dat je beter een ander boek had genomen.
Ik vond de film � Bo � al een goede film en (zoals meestal) vond ik het boek zelfs iets beter; In een boek worden meer details gegeven, en je kan je beter inleven. In films weet je al op voorhand wanneer er een spannende sc�ne komt door een of ander geluidje. Sommige delen uit het boek kwamen niet eens overeen met delen uit de film, maar dat maakte het des te spannend.
Lezen is een feest, en met �het engelenhuis� kan de party beginnen.

pam en ellen
08/10/2010
0

we love dirk

gerben
29/09/2010
0

ja eigenlijk heb ik het nog niet gelezen maar ik heb een boek van hem "het uur nul". echt geweldig boek maar het staat er niet bij

SunStarr__
27/09/2010
0

ik wil graag het boek lezen en de film wil ik ook weleens zien. Zo te zien aan de reacties is het een top boek!!!

louis verdonck
31/05/2010
0

Ik vond het een zeer zeer mooi boek, ik ben zeker geen grote lezer dus als ik een boek helemaal uitgelezen heb, is het een prachtig boek en dit boek heb ik uitgelezen! Ik lees ook wel nog graag de boeken van Dirk Bracke. Dit boek heeft een zwaar thema maar dat spreekt mij juist zo aan in boeken.

Sara Vermeersch
29/05/2010
0

Ik persoonlijk vind het een prachtig boek. Ik heb het boek al een aantal keren gelezen en ik heb ook de film gezien. Ik vind ze allebei prachtig! Je wordt eigenlijk ook een beetje ingelicht over dat milieu waarin Bo terechtkomt, in het begin was het wel nogal leuk, gewoon eten met mannen. Maar na een tijdje kwam de 'actie'. Het moet wel verschrikkelijk zijn om op zo'n manier geld te moeten verdienen! Het is een thema dat mij erg aanspreekt, het is ook interessant. Een echte aanrader voor iedereen zou ik zeggen!

Lise Mourisse
19/05/2010
0

Deze moet je echt gelezen hebben ;o

Larissa Maes
12/05/2010
0

Het is een schitterend boek. Het is geen hedendaags thema waar je veel over hoort: Beernem, instellingen... Met dit boek wil de auteur aantonen dat het leven van een tiener niet altijd rozengeur en maneschijn is. De auteur laat met dit boek niet alleen zien hoe jongeren van het rechte pad af raken en hoe men ze soms in een instelling probeert te re-integreren, wat vaak mislukt. Daarnaast toont hij ook hoe jongeren op allerlei verschillende manier misbruikt kunnen worden. Wie verwacht dat meisjes tot inzicht komen na afzondering van de maatschappij komt soms bedrogen uit. In het geval van Bo is ze 3 keer in Beernem verschenen voor ze tot inkeer kwam. Het boek neemt je mee van het begin tot het eind en leest als een trein. Wat er in beschreven staat is harde realiteit en kan ook met jou gebeuren. Het boek is zeker een aanrader.

Rubylieeeee
08/03/2010
0

O, my God!
't Is echt een prachtig boek, één van myn favo's!
Lezen allemaal!

kjenta
22/02/2010
0

'k Heb em nog nie gelezen.

eve
19/11/2009
0

het was echt een heel aangrijpend boek. ik ben direct een ander boek van hem gaan lezen, omdat hij heel goed kan schrijven.

rempie
21/09/2009
0

Ik ken de schrijver persoonlijk en ik moet zeggen dat hij (naar mijn smaak) goede boeken schrijft.

leesbeest
31/03/2009
0

Wat iedereen ook mag beweren (bv. dat Dirk Bracke een vreselijk slechte auteur is) ik ben het niet met hen eens. Ik vind hem echt goed schrijven. Ok, het is misschien geen hoogstaand verhaal met allerlei uitgewerkte intriges, maar 'het engelenhuis' is een pareltje!

martje michielsen
17/02/2009
0

Ik vond het een heel mooi boek! Fantastisch geschreven. Wel heel aangrijpend.

mari jones
27/01/2009
0

Ik vind boeken die gaan over jongeren met moeilijke perioden leuk om te lezen.
Zo weet je wat er in de wereld met zo'n jongeren gebeurt.

tuur
19/01/2009
0

Mooi boek.

jill vanhoolandt
13/11/2008
0

3STW4

het is een heel goed boek. het gaat over het dagelijkse leven van een meisje van 15 jaar.
het is leuk om te lezen. Er staan bijna geen moeilijke woorden in. Als er toch moeilijke woorden in staan worden ze uitgelegd in de tekst. Het gaat over liefde en drugs. Het zit vol emoties en spanning. Dit is het soort boek dat ik graag lees! Het is zeker een aanrader.

lilcutie
04/11/2008
0

we moesten dit boek voor school lezen, en ik vond eigenlijk lezen saai. awel ik ben blij dat ik dat gelezen heb: het is een prachtig en aangrijpend verhaal !!!

31/10/2008
0

Echt een zalig boek!!!

Nikolas Van Gasse
19/10/2008
0

WAT EEN BOEK !!!

m'n hartslag ging tegen 180 per uur toen ik het las.

het zit echt schitterend in elkaar!!

in 1 woord klasse

freya depoorter
06/02/2008
0

Voor mij is het één van de betere boeken die ik reeds gelezen heb van Dirk Bracke. Het vertelt over de realiteit, de barre omstandigheden in de instelling en de kwetsbaarheid van de mens. Ik vind het een aangrijpend boek, vooral door de vele gevoelens die beschreven worden. Doordat ook elk detail verteld wordt, is het heel gemakkelijk om mij in te leven in dit verhaal. Het deed mijn ogen open gaan toen ik het boek las, want dit staat veel dichter bij ons dan we allemaal denken. Prachtig boek!

annoniempje
25/11/2007
0

Ik heb het engelenhuis noch niet gelezen maar je andere boeken zijn echt super!

Hanne Vandaele
20/11/2007
0

Ik vind het een heel mooi boek.
Sommige momenten had ik het echt moeilijk, omdat ik mij heel goed in de situatie van Bo kon inleven. Je weet dat ze foute dingen doet, maar toch vraag je je af wat jij zou doen in haar situatie. Dit boek is zeer aangrijpend.

Veerle
14/11/2007
0

Echt een aanrader!
Het is een boek, vind ik, waarin je aan 1 stuk kan doorlezen! Het is spannend en je kan je volledig inleven in hoe dat de meisjes zich voelen!
Het laat je ook zien hoe het er eigenlijk aan toe gaat in zo een instelling!

Charlotte Denoo
19/09/2007
0

Het is een prachtig boek! Ik heb het boek leren kennen omdat ik het moest lezen voor school. Maar ik vond het ongeloofelijk. zo aangrijpend

Bianca
18/07/2007
0

Ik heb dit boek nog niet gelezen maar ik ben het zeker van plan. Ik heb net in één dag het boek black gelezen die was gewoon zalig en normaal lees ik niet graag maar aan deze boek was ik gewoon weg verslaafd. Dirk Bracke je bent voor mij de beste schrijver!!!!
Vele Grtjes XxX

kimberly
01/05/2007
0

het engelenhuis heb ik zelf nog niet gelezen maar dat ben ik wel van plan maar "blauw is bitter" vind ik echt een super boek en daarom wil ik meer boeken van dirk bracke lezen in mijn klas wordt er ook veel gepraat over de boeken van dirk bracke maar "blauw is bitter"is echt een top boek ik raad iedereen aan om het ook is te lezen vooral omdat het echt lijkt en omdat het ook nog altijd gebeurd in arme landen ik vind het ook een erg boek dus iedereen zou het eens moeten lezen. -xXx-kimberly-xXx-

Anonima
10/04/2007
0

Ik heb al een paar keer geprobeerd om een boek van Dirk Bracke te lezen maar ben nog nooit verder dan 2 blz geraakt.
Deze boeken boeien me niet zo.

celine
18/02/2007
0

Dit is een heel erg realistisch boek (typisch Dirk Bracke). Maar ik vind dat er nog meer boeken van hem op deze site zouden moeten verschijnen! Probeer ook eens volgende boeken :
BLack, zij en haar, blauw is bitter, een vlieg op de muur, stille lippen, een lege brug, henna op je huid (touria) en buitenbeen. stuk voor stuk goeie boeken! Mijn lievelingsboek is...zij en haar.

eitjuh
08/11/2006
0

da boek is echt de max! ik, die dus nie grg lees, eb et dan toch maar ff in 2 dagn uitgelezen e:) staan alle boeken van Dirk Bracke op dienen site hiere? en kindjeus, echt ne keer den boek lezen want hij is dus suprdemax e!!! kusjes van jullie liefste schatteboutje, lisa xx

Sherilyn Gelle
05/11/2006
0

Een heel leuk boek om te lezen, ik heb het in 1 keer uitgelezen. Vlot om te lezen, realistisch en de ervaringen van Bo, Yasmien en Steffie worden goed verteld.

hottie
04/10/2006
0

SUPERSAAI boek!!

Lore
24/09/2006
0

Super goed boek ! Als je eens begint met lezen heb je moeite om te stoppen , het is echt een super goed boek! Love it

talisa
23/09/2006
0

ik vindt dit boek zeer mooi. Het is ook zeer realistisch, wat het dan weer wat angstaanjagend maakt. Daarom gebruik ik het boek om een boekbespreking van te maken. Het een van de mooiste boeken die ik ooit al heb gelezen en raadt het daarom ook aan iedereen aan. Dus LEZEN MAAR DIE HANDEL... :)

Evelyn
17/09/2006
0

Het is een mooi boek. Het leest ook zeer vlot. Er staan niet veel moeilijke woorden in en de medicijnen die de jongeren in de instelling moeten nemen worden onderaan de pagina uitgelegd. De meeste boeken vind ik eigenlijk saai, maar dit lees ik graag. Het verhaal is natuurlijk ook echt gebeurd. Het is leuk als je de plaats kent waar het verhaal zich het meest afspeelt: ‘de Zande’, Beernem. Je kan je ook gemakkelijk inleven in het verhaal. Je komt meer te weten over de dagelijkse gebeurtenissen en de problemen in de instelling.

Julie
17/09/2006
0

Ik had al direct een goed gevoel bij het boek, Dirk Bracke is dan ook mijn lievelingsschrijver en ik denk dat ik niet de enige ben. Mijn eerste indruk was dan ook goed. Aangezien ik het boek al voor meer dan 3/4 gelezen had moest ik niet veel meer lezen die bewuste donderdag. Maar het park geeft je dan ook wel een aangenaam gevoel, je wordt er rustig van... In het begin van het boek weet je nog niet veel over de hoofdpersonage(s). Een raar begin maar het tweede hoofdstuk maakt alles duidelijk. Je kan je ook goed inleven in de rollen. Het leest als een trein en is een echte aanrader.

yasmine
10/09/2006
0

Dit boek benaderd erg de werkelijkheid! Hoe een meisje verstrengeld geraakt in een wereld van seks en schulden... Ook ALLE andere boeken van Dirk Bracke zijn erg goed!

Jolien Van Geel
11/04/2006
0

Ik vond het een geweldig boek! Ik heb verder nog andere boeken van Dirk gelezen, en die waren ook heel erg goed.

Jolien Van Geel
30/03/2006
0

Ik vond dit een mooi boek.

Lies De Vocht
13/11/2008
0

Het was een ongelooflijk boek!
Ik had er al veel van gehoord maar in de bib was hij iedere keer uitgeleend!
Ik had hem dan eindelijk te pakken en ik hem in één keer uitgelezen!
Het is heel aangrijpend, vind ik, hoe hij alles beschrijft en vertelt.

Maïté
30/09/2005
0

Persoonlijk vind ik het een zeer erg boek. Als je zoiets meemaakt is dat vreselijk. Het is een prachtig boek, je moet het echt lezen als je dat niet leest dan is dat echt een "gat in je cultuur". Dirk Bracke heeft echt mooie verhalen je moet deze echt lezen.

Lynn
30/09/2005
0

De eerste indruk van het boek: Het is een goed boek, het is inderdaad een boek om in 1 stuk door te lezen... Ik vind wel dat er nog betere boeken zijn dan dit. Maar voor de rest-> SCHITTEREND!!

Nick
30/09/2005
0

't is zowat het coolste boek die ik van dirk bracke heb gelezen. Ik vond het thema tof het ging over drugs en al van die toestanden. Ik lees graag van die boeken.

marjolijn
30/09/2005
0

Ik vind het een schitterend boek, het is echt een aanrader voor jong en oud om dit boek eens te lezen. Ik ben nog bezig met het boek te lezen en ik vind het nu al een prachtig boek. Het is wel leuk om te lezen, de verschillende fasen in de instelling maken het ook wel leuk.

Tim
30/09/2005
0

Mijn eerste indruk viel best mee. Ik lees graag van die boeken over sex/drugs enz. omdat ik het boeiend vind over dingen te lezen waar ik nog niet zoveel van af weet.

sofie van beveren
09/06/2005
0

het is echt een mooi boek
en ik heb nu wel ingezien dat ik beter geen drugs gebruik

Tine Goossens
19/02/2005
0

Dit is echt een super goed boek van een super goede schrijver ik vond het echt tof om te lezen
Het kan ook in het echt gebeuren en dat vind ik zeer spannend
H

Lawrence
19/01/2005
0

Dit is echt een prachtig boek dit moet je echt gelezen hebben. De aangrijping waarmee het boek geschreven is en hoe alles gedetailleerd is dit boek is echt de moeite waard groetjes lawrence

Charlotte
17/01/2005
0

Ik heb dit boek een eindje geleden gelezen.Ik leende het van mijn vriendin.Het was zeer bijzonder want ik wist dat mijn vriendin's papa in dat tehuis werkt.Zeker een aanrader..

Emily Parry
16/01/2005
0

Ik kreeg dit boek van mijn ouders nadat ik Het uur nul had uitgelezen, ook van dirk bracke
Ik vond het een heel erg spannend boek!
Ik ben altijd al geinterreseerd geweest voor boeken over drugs, prostitutie en zo. dus dat was het ideale!!
Dirk You Are The Best!!
.XxxX. Emily .XxxX.

bert buys
07/10/2004
0

Het boek was erg goed, ook al las ik het voor de 2de keer. De tekst is goed geschreven zoals we het gewoon zijn van Dirk Bracke.
Al bij al is het een boek dat je niet mag missen!!

France Ceulemans
05/10/2004
0

Bangelijk boekske! zoals alle boeken van Dirk Bracke.... Ik haat lezen maar zijn boeken lees ik zelfs graag :) baaj, France

katrien
15/09/2004
0

super boek! ik lees normaal niet zo vlot maar nu was het enorm snel uit! het was het eerste boek dat ik van dirk bracke las , maar zeker niet m'n laatste!

Decancq Kyra
09/09/2004
0

het boek is super goed ik heb nog maar het stukje gelezen en ik ga het halen naar de bib grts kyra

kitty
09/06/2004
0

zaaalig boek
ik vind alle boeken van Dirk Bracke fantastish
het is super goed geschreven

lieke
21/03/2004
0

een mega goed boek vlot taalgebruik ik wou dat hij zijn boeken langer maakte ze zijn zo goed dat ik bijna al zijn boeken heb gelezen

Cinneke
07/03/2004
0

Dit boek was echt wel zaaaaalig! Prachtig geschreven...Dirk Bracke heeft steeds goede boeken..Ik zou zo zegge, blijven schrijven! Kheb al de boeken al gelezen, en ik zal ze blijven lezen...Ik vindt het boeiend om zo'n verhalen te lezen. Het is wel angstaanjaagend omdat je weet dat er nog zoveel meer problemen zijn in de wereld, waaronder het probleem van Bo! Voor de mensen die toch niet echt graag lezen..Lezen die handel! S'echt wel goed!!!!!!

Natte'keuh
26/02/2004
0

Dit boek is een echte aanrader het is vlot te leze en voor lezers van 14-18 is dit heel interesant boek waar je van geniet.Dit is mijn eerste boek dat ik lees van Dirk Bracke en het zal zeker niet het laatste zijn.Mensen die niet graag leze toch maar is doen zenne!! tis de moeiteeeee!!!!

whitney
16/02/2004
0

het is echt wel een aanrader
het is weer een van de boeken van dirk bracke
het is nog altijd niet zijn beste maar allezins weer een van zijn goeie boeken
ik zou zeggen allen lezen maar
ik snap zelfs nie waarom ze hem bij de niet graag lezers zetten
hij is echt wel prachtig!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
leeeeeeeeezzzzzzzzzzzzzzzzzeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeen mmmmmmmmmaaaaaaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrrrrrrr!!

Karentje
16/02/2004
0

Ik vind dit boek goed, het leest gemakkelijk maar toch vind ik dat Dirk Bracke al mooiere boeken heeft geschreven. Toch blijft dit een aanrader.

lily
26/01/2004
0

Dit is een dom boek, de problemen stapelen zich op, alles wordt realistisch verteld, maar het liet me volledig koud

steetjeuh
24/01/2004
0

MEGA ZALIG boek!!!! dirk bracke rullezzzzzzzz ....een van de mooiste boeken gelezen!! echt coole meid die bo...she is HOT!!!xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

kim
17/01/2004
0

pffff ik wil dat boek dus lenen in de bib maar het is er nooit ik zal wel verplicht zijn het te kopen eh :p (nu heb ik wle een excuse da m'n ma het mij kan kopen eh:mamaaa da boek is er nooit in de bib mag ik da gaan kopen :p)
doei

lot
04/01/2004
0

Het is een mooi en realistisch verhaal van Dirk Bracke. Ik heb het in 1x uitgelezen!

ikke
19/12/2003
0

Ik vonnet echt een heel mooi boek kheb het geleend van een vriendin en direct uitgelezen!Het is echt een prachtig boek!!

Deketelaere Sofie
09/11/2003
0

ik zag het boek staan in de bib, nam het mee naar huis en las het in enkele uurtjes uit! zo spannend, wel raar bij de gedachte dat het ook echt kan gebeuren!
ik ga het boek gebruiken voor mijn boekbespreking :)
doei sofie

Michiel Maas
31/10/2003
0

ik vind dit boek super stuur mij maar alle informatie over de auteur.

groetjes Michiel

Jo Vermeersch
29/10/2003
0

Ik vind het een spannend boek met een eigelijk als einde nog altijd de twee mogelijkheden zoals bij de eerste vrijlating uit de instelling toen koos ze de verkeerde maar bij de laaste keer kwam ze toch op het rechtte pad.Het is een boek die de harde realiteit toont en ook wat mensen allemaal zouden doen om aan geld te geraken.

Elisabeth
19/10/2003
0

tis zowat het beste boek van Dirk Bracke!
het zo realistisch dat je er niet eens bij stil staat! het was het eerste boek dat ik gekocht heb en het is het beste

Pandoortje
19/10/2003
0

Ja, ik heb dit boek gekozen om een boekbeschrijving over te doen, maar ik was er te laat mee begonnen en ik was dus verplicht het uit te lezen in max. 5 uur maar dat was al in 3 uur gefikst omdat het heel vlot en boeiend leest.

sylvie
08/10/2003
0

Fantastisch, dit is een boek om in 1 keer uit te lezen, dat heb ik dan toch gedaan. Wel uitkijken dat je niet vergeet te ademen.

Annemijn
24/09/2003
0

Prachtig heb het al gekocht ook en doet mee en de kinder en jeugdjury 2004

Veldkamp hannelore
16/09/2003
0

Het was binnen in de bib en heb het direct uitgelezen.Het was zeer spannend .Het was wel heel mooi maar raar.Het is wel angstaanjagend dat dit in het echt ook kan gebeuren

Wat vind JIJ?

Aantal sterren