Cover van boek Het dorp van de zwaluwen : Oradour-sur-Glane
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Pelckmans | 2021 | 193 pagina's
ISBN: 9789463833097

Het dorp van de zwaluwen : Oradour-sur-Glane

Het is zaterdag 10 juni 1944. In het Franse dorpje Oradour-sur-Glane gaat het leven zijn gangetje. De oorlog heeft niet veel impact op het dorpje van de zwaluwen. Maar dan rijden een hele troep Duitse soldaten het dorpsplein op. Het dorp moet boeten voor wat het Franse verzet - de maquisards - het Duitse leger in de weg heeft gelegd. Door de ogen van de achtjarige belhamel Roger, de achttienjarige voetballer Robert, zijn vriend Armand en juf Denise van de lagere school volgen we het relaas mee van deze afschuwelijke dag.

Lees een stukje

"Hoelang gaat die rotmoffen ons hier nog opgesloten houden?" roept opeens iemand.
"Ja, zeg dat wel!" valt een andere vrouw haar bij.
We hebben inderdaad geen enkele soldaat meer gezien, sinds de laatste de kerkdeur met een knal achter zich dicht heeft getrokken.
Toen madame Rousseau, de echtgenote van meneer Rousseau, met wie ze samen de jongensschool runt, daarnet dapper de deur van de kerk opentrok en wilde weten waarom ze ons hier vasthouden, kreeg ze meteen de loop van een pistool tegen haar voorhoofd gedrukt. Een andere breedgeschouderde SS'er greep haar borsten beet, duwde haar brutaal terug de kerk binnen en sloeg de deur met een luide bons weer voor haar neus dicht.
 

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren