Cover van boek De tunnel
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Querido | 2021 | 231 pagina's
ISBN: 9789045125084

De tunnel

Dit verhaal speelt zich af in Londen - september 1940. Terwijl Duitsland de stad maandenlang plat bombardeert, probeert Ella te overleven. Ze doet dat door elke nacht te verdwijnen in de Ondergrondse, samen met haar gezin. Nochtans is Ella als de dood voor tunnels.. Wanneer ze Quinn ontmoet, verandert alles. Ella leert stilaan weer te leven, te midden van het gevaar. Daar heeft ook de gevaarlijke, knappe Jay iets mee te maken..

De schrijfster Anna Woltz beschrijft het leven in het Londen van 1940 door de ogen van Ella. Ze doet dat op een filmische manier. Het lijkt alsof je er live bij bent! Je voelt haast de branden, de angst bij het bommenalarm, de drukte in de tunnels en de dingen die Ella ervaart wanneer Jay naar haar kijkt.

Lees een stukje

We zijn met z'n drieën nu.
We waren met z'n vieren, maar één van ons gaat dood. Dat kun je beter maar weten. Nu al, voordat ik begin.
Eén van ons sterft, maar daar gaat het niet om. Het veranderde alles, dat wel. Maar het gaat erom dat drie van ons blijven leven. Wij drieën hebben alles doorstaan. De bommen, de branden, de nachten.  Wij zijn er nog.
Ons leven begint pas net.
We waren met z'n vieren, maar vaak hadden we net zo goed alleen kunnen zijn. Als je nacht na nacht wacht in het donker, het keiharde ijzer in je rug terwijl boven je hoofd de wereld in elkaar wordt geslagen, wat heb je dan aan andere mensen?
Soms helpt helemaal niks.
Maar soms helpt het.
We waren met z'n vieren, en dat hielp.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren