Cover van boek Het Bernini mysterie
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Luitingh-Sijthoff | 2007 | 461 pagina's
ISBN: 9024547903

Het Bernini mysterie

Op het lichaam van een wetenschapper wordt een symbool teruggevonden. De dader heeft zijn antimaterie meegenomen. Die bevindt zich nu ergens in het Vaticaan; als de cilinder binnen de 24 uur niet terug opgeladen wordt, ontploft de antimaterie. In Vaticaanstad wemelt het net van de mensen voor de pausverkiezing, de ideale plaats voor een bloedbad dus.
Men neemt met Robert Langdon, specialist in iconologie, contact op. Hij herkent het symbool van de Illuminati, maar die beweging bestaat toch niet meer? Samen met de dochter van de wetenschapper moet hij een ramp voorkomen … .

Deze prachtige thriller lees je in één ruk uit: de spanning hangt voortdurend in de lucht. Zelfs het einde had je zelf nooit kunnen bedenken!
In de zoektocht naar de tijdbom maak je kennis met het indrukwekkende Rome en het Vaticaan. Ook verwerf je kennis over de Illuminati en religie.

Lees een stukje

Het voorwerp op de monitor dat ze bekeken, was een soort cilinder, een doorzichtige cilinder. Dat was duidelijk. De rest niet. In de cilinder leek, als door trucage, een druppeltje metalige vloeistof te zweven. Het druppeltje verscheen en verdween met het rode geknipper van cijfers op een LED-schermpje, die vastberaden aftelden, wat de bewaker kippenvel bezorgde.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
5
Floris
01/10/2023
5

Fantastisch boek. Het neemt je mee naar alle uithoeken van het Vaticaan. In tegenstelling tot wat je zou verwachten, speelt religie een bijrol in dit boek. Dan Brown trekt je onmiddellijk mee in het boek, en laat je pas los bij de laatste zin. Prachtig boek!

Kayleigh
24/08/2020
5

Super gaaf boek. Heel anders dan de film, een heel ander plot. Je kan het boek bijna niet los laten. 10 pagina's en je bent hooked. Het leest als een trein. En je valt echt even in een gat als het uit is. Super! Een tip: ik zou eerst de film kijken ( Angels and Demons) en dan het boek lezen want de film kan je eigenlijk slecht noemen (het is niet zo erg als wat ze met Eragon gedaan hebben). In heb boek zitten een paar stukken die niet in de film komen en dat maakt het boek zo goed. Veel plezier ermee.   

Wat vind JIJ?

Aantal sterren