Cover van boek Hertz: de zoektocht van Finn Revel
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Querido | 2015 | 368 pagina's
ISBN: 9789045118802

Hertz: de zoektocht van Finn Revel

Ergens begin 1900 woont Finn in een Noorse havenstad. Hij is een gewone brave jongen, zij het één die 's nachts op roverstocht gaat met zijn maat Isaak, die viool speelt en lenig is als een aap. Finns vader is zeeman en ontdekkingsreiziger, wat betekent dat hij zo goed als altijd van huis is. En daar heeft Finn stilaan genoeg van. Zeker nu zijn moeder erg veel tijd doorbrengt met de chique Christian. Hij besluit een radio te bouwen om contact te zoeken met zijn vader.

Neem je tijd voor Hertz. Lees het traag en rustig, om niets van de sfeer en de details te missen. Want dit is het verhaal van Finn, maar misschien nog meer dat van het stadje en de tijd waarin hij leeft.

Lees een stukje

Het is een absurd idee dat je met dit soort knutselwerk zou kunnen zenden of ontvangen. Mistroostig staart hij naar het rare sigarenkistje.
Hij spitst zijn oren. Heel vaag hoort hij doffe, zachte tikken. Een welbepaald ritme, een serie korte en lange piepjes. Stilte. Het begint opnieuw. Haperend, stotterend, als een hart dat overslaat.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren