Cover van boek Henna op je huid
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Davidsfonds/Infodok | 2005 | 173 pagina's
ISBN: 9059081897

Henna op je huid

Touria is vijftien en woont in Antwerpen. Net zoals veel Marokkaanse meisjes mag ze veel dingen niet van haar ouders. Als ze haar eigen weg probeert te gaan, krijgt ze al snel problemen met haar broer Habib en haar vader. En dan ontmoet ze Ilyas, een vriend van Habib die de grote patser uithangt. Ze is helemaal stapelverliefd op hem. Dat kan niet goed aflopen...

Dit verhaal neemt je mee in twee werelden: de Marokkaanse en de Vlaamse. Voor Touria is het moeilijk om thuis Marokkaans te zijn en buiten Vlaams. Ze heeft telkens het gevoel dat ze moet kiezen. Haar gevoelens hierover zijn levensecht beschreven.

Lees een stukje

De vuist van haar vader sloeg hard op het tafelblad.
´Stil!´ Hij keek streng de tafel rond. ´Touria, jij ben mijn dochter en een moslimmeisje´, zei hij op een toon die geen tegenspraak duldde. ´Ik wil dat je ongeschonden blijft, zodat ik me niet hoef te schamen als je later trouwt.´
´Maar ik ben toch een moslimmeisje´, verdedigde Touria zich stilletjes. ´Elke dag doe ik de sluier om mijn hoofd om te bidden en ik volg toch stipt de ramadan.´
Haar vader deed alsof hij haar niet gehoord had en richtte zijn wijsvinger op Touria´s borst.
´Als je je niet kleedt zoals het hoort, hoef je ook niet met ons aan tafel te zitten. Dan eet je maar in je eentje in de keuken.´

Luister een stukje

Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.08586
laura
05/03/2017
0

Ik vind het een zeer mooi boek!
Het gaat over een moslims meisje dat gediscrimineerd wordt door vooral islamitische jongens.Het meisje wilt haar gewoon kleden als andere westerse meisjes om haar heen.
Dit wordt als een schande gezien.
Het boek greep me aan omdat je na het lezen beseft dat dit verhaal dagelijks gebeurt. Het is zeker het lezen waard!

Sandrien Braeckman
05/03/2017
0

Het is een boeiend verhaal over een meisje dat worstelt met religie en pubertijd. Het schetst een beeld hoe de situatie van sommige moslims is in deze maatschappij. Ik ben aangenaam verrast over dit boek. Het ligt al jaren in men kast en ik kwam er nooit toe om het te lezen. Het is een makkelijk geschreven verhaal zonder moeilijke woorden en als er een moeilijk woord in stond, werd het uitgelegd onderaan de pagina. Dit is een zeer aangrijpend boek waarbij ik wel een traantje heb gelaten.

yolo
29/09/2016
0

Super mooi boek, heel mooi

yoyo
18/04/2016
0

super boek

Dudu Curukcu
29/02/2016
0

Ik vond een zeer mooi boek. Het was vlot leesbaar. Je maakt echte kennis met verschillende culturen. Ik vond het wel heel erg dat Touria altijd moest liegen tegen haar ouders.
Ik denk dat dit situatie bij meeste jongeren wel vaak voorkomt, daarom kan dit boek misschien voor meeste jongeren interessant zijn. Als lezer ga je helemaal op in het verhaal. Je wil steeds verder lezen om te weten wat er in de toekomst zal gebeuren. Mooi boek, een geslaagd verhaal!

Buse Gurbuzer
29/02/2016
0

Het boek 'Henna op je huid' vond ik een mooie boek.
Het toont de botsing van twee culturen aan. Hoe eigenlijk een Marokkaans meisje wilt veranderen, en wilt worden net als westerse meisjes. Ik vond het eigenlijk fout want iedereen is anders. Maar ze veranderde zonder het toestemming van haar ouders, dit leidde natuurlijk in problemen thuis.
In het boek vertellen ze Islamitische mannen anders. Volgens mij ze brengen islamitische mannen in een slecht daglicht: slagen, misbruiken, poging tot moord,… want er zijn ook westerse mannen die slaan, moorden.. deze dingen hebben niets te maken met het geloof, het heeft te maken met persoonlijkheid, als je geen karakter hebt doe je zo iets.
Maar de rest van het boek was zeer mooi bijvoorbeeld hoe Karim op kwam voor haar zusje, om haar eer te redden.
Het verhaal is meelevend en begrijpelijk.
Het boek is om aan te raden.

zilverstroom
10/10/2015
0

zeer goed boek, een aanrader!

Lisette Caers
13/01/2014
0

Ik vond het een zeer goed geschreven boek omdat het lijkt of je het allemaal zelf beleefd. De gevoelens van Touria worden levensecht beschreven waardoor je meeleeft met haar. Het is geen moeilijk boek en is vlot leesbaar.

Je leert veel over de Marrokaanse cultuur. Zo leer je dat niet iedereen het even makkelijk heeft bij het opgroeien in een andere cultuur. Touria probeert zich te verzetten tegen de strenge regels zoals wanneer ze haar hoofddoek niet meer wilt dragen, ze kleedt zich zoals Westerse meisjes en wordt verliefd op een blanke jongen.

Ook onderwerpen zoals racisme en homoseksualiteit komen aan bod, dit maakt het boek zeer herkenbaar en realistisch.

Sanela
06/05/2013
0

Het boek heeft me ontzettend aangegrepen. Ik had het gevoel zelfs dat het veel makkelijker leesbaarder was dan alle andere boeken die ik tot nu toe heb gelezen. Ik denk dat het een feit is als ik zeg dat als je als buitenlandse dit boek leest, je je veel beter kan inleven in het verhaal, en zeker als je daarbovenop nog eens uit een streng gezin komt. Dus denk ik wel dat het een rol heeft gespeeld dat ik uit Bosnië kom, waar veel van die tradities, die in het boek voorkwamen in het echt nog tot kort ook voorkwamen. Ook heb ik, net als Touria rond mijn veertien- vijftien jaar ook met veel van die twijfels rondgelopen. Zou ik meer de mode moeten volgen, net als deze westerse meisjes? Zou ik met jongens praten, die mogelijk mijn partner zouden kunnen zijn in het verre toekomst? Of zou ik helemaal voor mijn geloof gaan en mijn ouders trots maken? Vaak heb ik rondgelopen met de vraag of er eigenlijk wel een middenweg hierin bestaat. Dus de thema van het boek sprak me al helemaal aan. Het leuke aan het boek vond ik dat je echt niet kon verwachten wat er kon gebeuren, zoals dat Touria’s broer op het mannelijke geslacht viel. Ik begreep ook volkomen waarom Touria toevlucht zocht tot het stiekeme gedrag. Ze wou een gewoon leven lijden, net als haar westerse vriendinnen. Bovendien wordt ze ook nog eens verliefd op een ongelovige jongen, Seppe. En nadien ook nog eens op Ilyas, ook een moslim. Een stukje uit het verhaal heeft me echt aangegrepen, en dat is wanneer Ilyas van Touria profiteerde, en nadien gewoon dumpte. Daar kwam haar broer Karim achter, en saboteerde zijn kabels van de auto. Hierdoor kreeg Ilyas een auto-ongeluk en overleed hij. Wat ik wel knap vond van Karim is dat hij opkwam voor zijn zusje, en haar de kans bood tot een operatie, zodat ze toch zou bloeden wanneer ze zou later ooit zou trouwen. Ook vond ik dat de islamitische mannen in een slecht daglicht worden gesteld: slagen, misbruiken, poging tot moord,… Hiermee mocht de auteur wel wat rekening mee houden. Voor de rest vind ik het een fantastisch boek, ik zou het zeker aan iedereen aanraden!

Sara
11/04/2013
0

vond het beter dan het boek papier en zeker omdat wij het zelfde cultuur hebben trok deze boek mij aan.

Saloua
09/04/2013
0

Ik vind dit een goed boek, ik denk dat verschillende allochtoonse meiden zich in zulke situaties bevinden. Na het lezen van dit boek ben ik heel tevreden met mijn leven en ouders. Het enige wat ik minder goed vond aan dit verhaal is de dood van Ilyasse, het wordt percies bezien als iets normaal. Er wordt niet veel gezegd over het vervolg van zijn dood.

Delphin
24/03/2013
0

Goed.

Farah
21/03/2013
0

Een leuk, maar ook een erg boek.

Emma
07/03/2013
0

Ik vind ‘Henna op je huid’ niet alleen een heel mooi, maar ook een leerrijk boek. Je maakt echt kennis met de Marokkaans Islamitsche cultuur. Je leert hoe het er aan toe gaat en hoe groot het onderscheid tussen mannen en vrouwen is in hun cultuur. In het verhaal van Touria lees je ook hoe moeilijk het voor haar is om een evenwicht te vinden tussen onze westerse cultuur en de Islamitische cultuur. Dirk Bracke liet me door dit boek toch beseffen hoe goed wij het als vrouwen hier hebben in onze westerse samenleving. Een boek dat zeker de moeite waard is om eens te lezen!

romy
09/11/2012
0

Het is zo'n goede schrijver.

justin
17/10/2012
0

dit is een goed boek

silke.wittouck
16/09/2012
0

ik ga het boek mischien eens lezen, ik zal zien wanneer ik tijd heb, als ik het gelezen heb, zal ik commentaar schrijven

Astrid Geldof
05/05/2012
0

Dirk Bracke is één van mijn lievelingsauteurs. Zijn verhalen zijn stuk voor stuk adembenemend. Ook dit deed weer aan al mijn verwachtingen. Het is een heel mooi boek. Het boek vertelt veel over andere culturen. Het boek wordt verteld alsof je er zelf bij bent. Je voelt goed de emoties van ieder personage. Het is zeker een aanrader.

laura
17/03/2012
0

het lijkt me een mooi boek om te lezen daarom zal ik vanmiddag naar de bib gaan en het boek lenen daarna kom ik terug met commentaar.
ik hou van verhalen die ook in het echt gebeurd zijn en van romantiek. als jullie andere boeken hebben om aan te raden: ze zijn welkom

chiara
17/10/2011
0

het is een heel goed boek je kan je inleven in de marokkaanse cultuur en tegelijk in de vlaamse. het is echt een fantastisch boek!!!

julie
05/06/2011
0

Ik vind dit een mooi boek. Je word als het ware meegesleurd in het verhaal van Touria. Ook maak je kennis met de verschillende tradities en gewoontes van de culturen zoals bijvoorbeeld in de Islamitische cultuur hoe men daar een onderscheid maakt tussen man en vrouw. In het verhaal zie je hoe Touria wil zijn zoals andere meisjes, maar door haar strenge vader die de tradities en gewoontes heel strikt volgt, is dat voor haar onmogelijk.

Heike Denolf
02/05/2011
0

Dirk Bracke is één van mijn favoriete schrijvers. Ik heb zijn boeken al altijd graag gelezen, maar dit boek, 'Henna op je huid' vond ik toch net één van de mindere boeken. Het is een mooi verhaal, maar het boek heeft toch wel enkele rare wendingen. Ook vond ik het soms net iets te langdradig. Ik had niet het gevoel dat ik het verhaal zelf beleefde, wat ik anders wel heb als ik boeken van Dirk Bracke lees. Maar toch heeft het boek een goed beeld van de Moslimcultuur. Ik kan me heel goed voorstellen dat dit verhaal echt kan gebeuren.

Edith Ward
21/11/2010
0

Dirk Bracke staat bekend voor zijn boeken over het dagelijks leven van mensen in verschillende omstandigheden. 'Henna op je huid' is een prachtig boek dat je een blik geeft op het leven van een moslimmeisje. Je kan altijd meeleven met Touria omdat Dirk Bracke zijn verhalen met veel details vertelt en de gevoelens van de personages goed weet uit te leggen. Wat ik vooral goed vond aan 'Henna op je huid' is dat je het verschil tussen een moslimmeisje en een moslimjongen echt heel goed ziet. Het is fantastich omdat het niet alleen draait rond religie en cultuur. Het is leuk om te lezen wat een moslimmeisje allemaal opoffert om normaal te zijn en dan tog twijfelt aan haar beslissingen.

Babette
29/10/2010
0

Ik vond het een super mooi boek! Ik heb het in een ruk uitgelezen, ik hou vrij veel van Dirk Bracke en dit is zo een van die boeken die me goed is bijgebleven.
Babette x

elif
24/10/2010
0

judie wat lief van je, de meesten haten moslims

Marie
25/09/2010
0

Dit is een FANTASTISCH boek echt niet normaal.
Trouwens alle boeken van dirk bracke heb ik al gelezen en ik vind ze allemaal SUPER mooi zoals, Buitenbeen, Over Tijd, Blauw is bitter, Het engelenhuis, Het vuurmeisje... ENZOVOORT
Echt waar dirk, ik ben een GROTE fan van u,
chapeau en doe zeker verder ;D

e.c.
30/05/2010
0

Het is een vlot geschreven verhaal over een actueel thema. Het gaat over de problemen van een islamitisch meisje in de westerse samenleving. Ik vind het vrij schokkend omdat het meeste kwaad haar wordt aangedaan door andere moslims, vooral mannen. Het is dus niet echt een verhaal over racisme, maar wel over discriminatie van de vrouw in de islam. Islamitische meisjes hebben het erg moeilijk om een plaats te vinden in de maatschappij. De stijl waarin het boek geschreven is, is typisch voor Bracke: meeslepend en boeiend tot het einde. Zeker een verhaal om aan te raden!

Aster Desouter
29/05/2010
0

Dit boek heeft me echt aangegrepen, het hoofdpersonage Touria bevindt zich tussen twee werelden en heeft het daar erg moeilijk mee. Je merkt doorheen het verhaal dat ze er werkelijk mee inzit dat ze zich meer en meer Westers gedraagt, maar aan de andere kant wil ze zich ook zo gedragen, om bij de groep te horen. Haar wanhopige verzet tegen de strenge levenswijze van haar vader en broer zorgt dan ook voor heel wat problemen waarmee ze dan met hulp van haar broers moet afrekenen. Verschillende aspecten komen naar voor in dit verhaal, niet alleen de strenge regels van de Marokkaanse cultuur, maar ook homoseksualiteit, racisme en drugs. Deze toespelingen op de realiteit zorgen voor een levensecht gevoel zodat je je kan associëren met Touria. Het einde was niet te voorspellen en dat maakt het juist leuk om verder te lezen. Dit was een geslaagd, maar typisch boek van Dirk Bracke.

Lilith
08/05/2010
0

'Henna op je huid' is een goed boek, maar niet zo goed. Wat aan Dirk Bracke typisch is, is dat altijd zijn boeken schokkend zijn. 'Aardbevingsboeken' noem je dat. Ook zijn zijn boeken redelijk seks getint, maar het zet toch jongeren aan tot lezen.

Jelle Demuynck
09/03/2010
0

Ik vind het een heel mooi boek.
Er komt heel veel in voor zoals vriendschap, verschillende godsdiensten, en keuzes maken bij jongeren. Het is een heel realistisch boek en je kan soms jezelf erin terug vinden.

India De Roos
15/11/2009
0

Dirk Bracke heeft natuurlijk vele lezers voor een reden, zijn komst op de boekenbeurs zegt genoeg. 'Henna op je huid' is voor mij zijn beste boek ooit.

Margo De Koning
09/11/2009
0

Het was een aangrijpend boek; soms was het hard om te lezen maar tegelijk ook realistisch. Het gaat vooral over het verschil tussen de islamitische en de oosterse cultuur die bij elkaar komen. Ik vond het erg dat Tournia door haar geloof niets mocht. Bijv: roken, shoppen met vrienden, hoofddoek afdoen een vriendje hebben... Zelfs geen T-shirt dragen. Ze wordt er zwaar voor gestraft !
Op het einde vond ze wel haar eigen weg.

Margo
09/11/2009
0

Het was wel een aangrijpend boek.
Soms was het hard om te lezen maar wel volgens de realiteit denk ik. Het gaat vooral over het verschil tussen de islamitische en de westerse cultuur en hoe ze dichter bij elkaar kunnen komen. Ik vond het erg dat Tournia altijd moest liegen tegen haar ouders omdat ze thuis en door haar geloof niets mocht! Telkens als ze haar hoofddoek afdeed of een T-shirt aandeed, met vrienden gaan shoppen, roken, een Belgische vriend hebben kreeg ze zware straf.
Ze heeft op het einde wel haar weg gevonden.

saskia
30/10/2009
0

Henna op je huid, een boek van Dirk Bracke, vind ik een zeer mooi boek omdat je vrij dicht bij het leven van een Marokkaanse familie en hun omgeving komt te staan. Je komt alles te weten over hoe ze zich gedragen, hoe ze zich kleden ... Als lezer zelf ga je zelf helemaal meeleven met het hoofdpersonage, Touria. Je gaat je je ook afvragen waarom Marokkaanse meisjes zo streng worden opgevoed en waarom jongens nooit verantwoording moeten afleggen voor de dingen die ze doen. In het begin van het verhaal wil Touria lijken op mensen in haar omgeving. Ze wil zich gedragen zoals haar Belgische vriendinnen. Ze wil rokjes dragen, geen hoofddoek meer dragen... Dat verandert allemaal nadat ze ontmaagd is. Nu beseft ze dat het veel beter is om toch maar gewoon een Marokkaans meisje te blijven en de regels van haar geloof te respecteren. Dit vind ik net iets minder aan het boek. Omdat het gaat over maatschappelijke problemen, je kan dus voorspellen wat er gaat gebeuren. Door het lezen van het boek weet je wat moslimmeisjes allemaal meemaken.

Nele
30/10/2009
0

Het boek 'Henna op je huid' van Dirk Bracke is een heel mooi boek omdat het heel oprecht is. Daardoor is het ook een boek dat je doet meeleven.Dit komt omdat de auteur de gedachten, meningen van het hoofdpersonage,Touria, vaak weergeeft. Het is leerzaam en heeft mij daardoor ook een andere visie op andere culturen gegeven. Je komt te weten waarom Marokkaanse meisjes soms zo streng worden opgevoed en waarom de jongens vaak nergens verantwoording voor moeten afleggen, maar ook waarom Touria bepaalde dingen veboden wordt en wat het verschil is tussen mannen en vrouwen in hun cultuur. Het boek geeft het leven van Touria op een realistische manier weer. Zo zijn de gebeurtenissen die plaats vinden in het boek heel realistisch: wanneer ze moeten bidden, waarom ze haar hoofddoek niet meer wil dragen, hoe ze zich moet kleden, hoe ze zich moet gedragen tegenover andere jongen ... . Het boek nam soms een andere wending dan je had verwacht en dat maakte het een speciaal boek en prikkelde je nieuwsgierigheid naar wat er nog zou komen. Het boek is een echte aanrader als je houdt van realistische verhalen over liefde, vriendschap en andere culturen.

Eline
19/10/2009
0

Ik heb het boek gelezen. Ik vind vooral dat het de realiteit mooi weergeeft. Al hou ik niet zo van dit thema voor boeken.

Nina
19/10/2009
0

Ik vind de beschrijving van de onderwerpen van racisme en de waarheid die erin verwerkt wordt erg leuk om te lezen. Dat maakt het boek voor mij zo interesant omdat het echt emotioneel is en levensecht.

diana19940130
17/05/2009
0

Dit boek is zodanig goed dat je je vrijwel meteen betrokken voelt bij het verhaal. Het thema “allochtonen” staat centraal, maar er komen ook andere thema’s aan bod, die het boek pittiger maken. De hoofdpersoon, Touria, een Antwerps meisje van Marokkaanse afkomst, heeft het moeilijk thuis omdat haar ouders niet willen luisteren naar haar mening. Ze wordt geslagen als ze geen hoofddoek aanheeft, ze wordt misbruikt door Ilias, ook een Marokkaanse jongen. Thuis kan ze er met niemand over praten. Tijdens het lezen van het boek, leef je echt mee met Touria. Ik ben al enkele keren boeken beginnen lezen over allochtonen, maar heb ze allemaal opzij gelegd omdat ze mij helemaal niet boeiden. Dirk Bracke heeft een aparte manier van schrijven en daar ben ik dol op.

Janah Vermeir
15/03/2009
0

Zeer goed boek! Dirk Bracke is een meester in het levensecht vertellen van verhalen. Een echte aanrader! Ook zijn laatste boeken, zoals Black en Back zijn echte pareltjes!

Emi
12/03/2009
0

Eerlijk gezegd, ik vond hem nie zo goed.

Iris Degrande
13/02/2009
0

Ik vind het een interessant boek waarin je vrij veel te weten komt over de Marokkaanse cultuur. De auteur heeft ook de gevoelens van Touria, het hoofdpersonage levensecht weergegeven. Je wordt meegesleurd in het verhaal. Eenmaal je begint met lezen, kan je niet meer stoppen van nieuwsgierigheid. Je wilt steeds verder lezen tot je bij ergernis moet vaststellen dat je de laatste pagina hebt omgedraaid. Zelfs lang daarna blijven er nog een aantal vragen door je hoofd spoken. Het doet je onder andere toch even stilstaan bij het feit dat niet iedereen die opgroeit in een andere cultuur het even gemakkelijk heeft in onze maatschappij. Dus wat dat betreft is de auteur zeker in zijn opzet geslaagd. Langs de andere kant vind ik dat er te veel maatschappelijke problemen aan bod komen en dat het verhaal vrij voorspelbaar is. Dit laat niet weg dat het boek zeker de moeite waard is om te lezen!

Evelyn
08/12/2008
0

Echt een mooi en ik kon mij perfect inleven in Touria haar leven ! Echt waar ik kon niet stoppen met lezen zo goed is het boek!!

yasmina
18/10/2008
0

ik vind dat dit boek door alle autochtone jongeren gelezen moet worden, want zo zullen ze weten hoe wij, de allochtone jongeren, thuis leven. dit boek verdient volgens mij geen 6 op 10 maar en 10 op 10!

yasmina
18/10/2008
0

Ik vind dit ook een zeer aangrijpend verhaal over hoe moslims het thuis hebben. Mijn broer en ik zijn niet meteen beste broer en zus maar we proberen om naar elkaar te luisteren, en om het zo uit te praten.

Yasmina
18/10/2008
0

Heei. Ik ben Yasmina en vind dit boek SUPER!!!! Ik zelf ben een Marokkaans meisje en begrijp Touria zeer goed. Ik maak wel hetzelfde niet mee, maar ik heb wel dezelfde broer.

sofie
18/10/2008
0

Dit boek heb ik misschien wel 10 keer gelezen omdat ik dit boek zrrt goed vind!!!! mijn vriendin Yasmina herkent zichzelf daar wel een beetje in.Bravo voor dirk

18/10/2008
0

PRACHTIG!!!! ni normaal!!

judie
18/10/2008
0

RESPECT voor moslims !!!!
dit boek is 1 van de mooiste dat ik ooit al gelezen heb!

Kirsi Van Aerde
30/04/2008
0

Ik vond het een heel leerrijk boek. Je komt meer te weten over de Marokkaanse cultuur en Dirk Bracke is een heel goede schrijver. Het verhaal is herkenbaar en realistisch. Als ik een boek lees, moet die altijd aan deze 2 punten voldoen. Ik moet mezelf ook in het verhaal kunnen inleven en dat kon ik bij Henna Op Je Huid. Daarnaast vind ik romantiek heel belangrijk, wat ook meermaals terugkomt in het boek.
Een geslaagd verhaal!

hanne eecloo
18/02/2008
0

Ik vond het een leerzaam en interessant boek, want je leert bij uit het geloof van een andere cultuur. Het is geen moeilijk boek en het leest zeer vlot. Het is een boek dat je op één avond wil uitlezen. Het verhaal laat je nadenken over de problemen die kunnen voorkomen wanneer tieners opgroeien in een andere cultuur dan hun ouders. Je kunt je gemakkelijk inleven in de huid van het hoofdpersonage. Het is zeker een aanrader.

Wouter Verhoeven
18/02/2008
0

De gevoelens van Touria zijn levensecht beschreven. Als lezer ga je helemaal op in het verhaal, je leeft mee met Touria. Je vraagt je af waarom Marokkaanse meisjes zo streng opgevoed worden, terwijl de jongens nergens verantwoording over moeten afleggen. Touria vindt ook dat ze onterecht wordt behandeld, ze trekt bepaalde gebruiken in twijfel en ze zou liever meer vrijheid hebben, zoals de Vlaamse meisjes.

misia
09/01/2008
0

dit is een mooi en aangrijpend boek over hoe buitenlanders gediscrimineerd worden en hoe moslims het thuis hebben. Heel mooi vind ik.

freya depoorter
01/10/2007
0

Ik vind het een prachtig boek!
Het is heel oprecht geschreven, je wordt helemaal meegesleept in het verhaal.

jolien ...
21/09/2007
0

ik vind het een pracht van een boek. Die de minder goeie kanten van geloven toont.

merlie
21/09/2007
0

tis een prachtig boek, waar je veel over de andere culturen leert en leest,
waardoor je ook gemakkelijker in de huid van de personage kruipt. dirk bracke kan zijn verhalen altijd zoooo goed vertellen alsof je er helemaal zelf bij betrokken bent. hij schrijft sprmooi!!

Tinaturner1
20/06/2007
0

Ik heb het verhaal al gelezen en ik vind het heel mooi. Het is zo echt geschreven dat het lijkt dat je echt bij bent als je het leest.

ann-sofie verstraete
20/05/2007
0

Ik hou van zulke boeken omdat ze zo levensecht worden verteld in het boek zelf dat is zoo leuk om te lezen

ruth vermeeren
21/04/2007
0

ik vind het een goed boek

Wat vind JIJ?

Aantal sterren