Cover van boek Gevonden
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Davidsfonds | 2014 | 88 pagina's
ISBN: 9789058269973

Gevonden

Mei 1964. Een taxichauffeur brengt een vrouw met haar baby naar Hasselt. Aan een opvangtehuis stapt de vrouw uit. Even later komt ze terug. Zonder baby.
Wie is haar echte moeder? Marleen heeft zich die vraag nooit gesteld. Haar adoptiemoeder was haar moeder. Pas als Marleen zelf drie dochters heeft, gaat ze op zoek.

Waarom liet haar moeder haar achter? Heeft ze misschien nog familie? Marleen vindt enkele zussen. Eén broer woont zelfs in Amerika! Toch is Marleen ook een beetje ontgoocheld. Zoals heel wat adoptiekinderen blijft ze zitten met heel wat vragen. Dit eerlijke verslag van Marleens zoektocht is oprecht en vaak ontroerend. Een pakkend verhaal van nog geen honderd bladzijden.

Lees een stukje

Nog geen halfuurtje later rinkelde de telefoon opnieuw. Hij had mijn twee zussen intussen al getelefoneerd. 'Ze zijn akkoord. Zelfs heel enthousiast', vertelde hij. 'Ze willen je ontmoeten.' Opluchting. En ook nieuwsgierigheid. Echt? Ze wilden me ontmoeten? Zouden ze op mij lijken? Wie waren die mensen? Hoe zouden ze wonen? Hebben ze mijn moeder goed gekend? 'En Carine belt je vanavond nog,' klonk het ten slotte. Oeps, nu al? Dat gaat snel. Heel snel. Te snel? De telefoon rinkelde opnieuw en we schrokken allebei.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
2
ben
01/06/2023
1

Slecht boek.

Leontien Vandenbulcke
28/05/2016
0

Het boek “gevonden” van Bart Claes, is een waargebeurd verhaal. Het leuke aan het boek is dat het compact is, zo is het makkelijk in je handen te houden wanneer je het leest. En weinig pagina’s behoren ook tot het boek, verdeeld in verschillende korte hoofdstukken, ook staan er foto’s in wat het verhaal extra illustreert. Het levensverhaal van Marleen gaat over de zoektocht naar haar biologische moeder waarbij ze te weten komt dat haar moeder haar direct na de bevalling heeft af gezet aan “De Hummeltjes” een weeshuis. Met haar adoptie moeder zoekt ze naar haar biologische moeder. Ze is een grote steun voor Marleen zeker omdat er een taalbarrière is van Nederlands-Frans. Ze achterhaalt dat haar biologische moeder al reeds overleden is en zoekt daarom haar zussen op. Door haar zussen komt ze te weten hoe haar moeder met kinderen om ging en dat was niet altijd even kindvriendelijk, want bijna al haar kinderen werden afgezet aan een weeshuis. De kinderen die ze hield gaf ze geen liefde, ze kregen gelukkig nog een beetje liefde door haar man Louis. Samen met haar zussen komt ze weten, dat er nog veel meer andere zussen en broers zijn. In totaal zijn ze met negen broers en zussen. Het verhaal is zeer boeiend, omdat het een waargebeurd verhaal is. In elk hoofdstuk staat er een tekst in cursief. De tekst in cursief heeft een flashback op het verleden wat handig is, zo weet je altijd wat ze bedoeld met de tekst uit het heden. In een hele korte tijd wordt veel verteld, je krijgt veel informatie. Het boek Gevonden, kan een steun zijn voor andere mensen die hun biologische ouders zoeken. Het is een interessant boek voor die mensen, want alle dingen die kunnen gebeuren in een zoektocht naar biologische ouders komt hier in voor.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren