Cover van boek Geen bereik
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Moon | 2011 | 223 pagina's
ISBN: 9789048808908

Geen bereik

Nanou leidt met haar moeder een teruggetrokken leven op een bergflank in de Franse Alpen. Mensen zijn slecht en gevaarlijk, zo pepert haar moeder haar in, en contact met anderen zoeken is uit den boze. Dan ontdekt ze Leo, op haar geheime plek, in een bergspelonk. Zijn voet is gebroken, eten en drinken heeft hij niet bij zich. Zijn beste vriend David, die achterbleef op de camping, weet niet waar hij heen is. Leo legt zijn leven in de handen van Nanou. Durft ze tegen haar moeder ingaan? Is Leo dat risico waard?

Drie personages vertellen dit thrillerachtige verhaal: met David wacht je bang af of Leo terugkeert; met Leo vraag je je af waarom Nanou zo wereldvreemd is; met Nanou ontdek je beetje bij beetje waarom haar moeder haar angstvallig voor de buitenwereld verborgen houdt. Een hoofdstuk telt maximum vier pagina's: dit ontroerende, fascinerende en spannende verhaal heb je zó uit.

Lees een stukje

Maar zijn ogen. Zo groot en donker, de vlam van de olielamp danste erin. Nooit was ik zo dicht bij een ander mens geweest. Alles aan hem was nieuw. Zijn geur, zijn blik, zijn adem. Waarin zat het gevaar? Zou ik dood neervallen als hij me aanraakte?

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.73077
Nina
19/11/2023
1

Ik vind het boek niet goed. De manier van schrijven was erg moeilijk om bij te houden en het sleepte me niet mee in het verhaal. De plotwending vond ik niet goed doordacht en na een tijdje snapte ik niets meer van het verhaal. De plot vond ik over het algemeen wel oké, als het anders was geschreven zou het hoger scoren voor mij.

Millie
24/02/2023
5

Echt een top boek! Ik kon niet stoppen met lezen!

Zeer realistisch.

Ik hoop wel op een vervolg want het is een open einde.  

24/10/2018
0

een heel goed boek, het is spannend en romantisch. ik kon niet stoppen met lezen. is een echte aanrader voor lezers die opzoek zijn naar een zoals deze.

Liza
28/04/2017
0

Supergoed boek! zeker lezen het is ook spannend en je verveelt je nooit.

kaatje.vd
08/11/2015
0

superboek! maar dit is niet alleen voor jongens. ik en 4 andere vriendinnen hebben dit gelezen en we vonden het boek allemaal even fantastisch! Dit is een boek voor jongens en meisjes niet alleen voor jongens!

Katie
15/08/2015
0

Ik denk dat Elise Vincent is en ik vind dat het een verrassend eind is maar wel een open eind. Ik ben 12 en vond het een leuk boek. Ik hoop eigenlijk dat er een vervolg komt (maar denk niet dat ie er komt).

Emma Declerck
08/04/2015
0

Super, leuk, fantastisch boek!!! Een echte aanrader! Zo realistisch geschreven, je kan je goed inleven in de personages! Ik las dit boek al verschillende keren en het blijft echt super!

Robin De Bruyne
10/03/2015
0

Ik vond het echt een spannend boek. Soms vond ik het verwarrend met de drie personages door elkaar maar hoe langer je leest hoe duidelijker het word. De vele details doen het net lijken als een film. Een aanrader.

Nightmates
07/11/2013
0

Ik heb het boek gelezen en ik kan me helemaal vinden in de reactie van thomas.
Dit boek is zeer goed maar het duurde even voor ik het "geheim" van het verhaal ondekt had je moet heel goed op details letten om het te begrijpen.
Zeer goed boek. Ook voor meisjes vind ik persoonlijk, het staat bij "ik ben een jongen" maar ik vind dat dat niet klopt.

Nightmates
03/11/2013
0

Het ziet er mij een goed boek uit, ik denk dat ik het ga lezen.

jessica de vries
17/07/2013
0

Ik vind het een fijn boek om te lezen.
Het leest makkelijk door, je wilt niet stoppen met lezen. Ik heb dit boek binnen de 2 dagen uitgelezen.

ylenia
15/04/2013
0

Ik vond het een heel tof en spannend boek. Het was aangenaam om te lezen en het leesde heel vlot. En het blijft ook heel het boek tof om te lezen het verveelt geen moment.

naomi
15/04/2013
0

Ik vond het niet zo een speciaal boek. Het was wat ingewikkeld geschreven, ik heb liever wat structuur in mijn boeken.

Jelle
14/04/2013
0

leuk boek over het leven en al zijn problemen.

Femke
14/04/2013
0

Het is een spannend boek, maar soms ingewikkeld. Het gaat van het ene onderwerp naar het andere. De personages zijn interessant, ze hebben allemaal een totaal ander karakter. Het einde vind ik iets minder omdat het te verwachten was.

laure
14/04/2013
0

het is een heel goed boek, het leest heel erg vlot en snel. De schrijver geeft de personages weer tot in detail en wat ze meemaken. De liefde tussen Leo en Nanou is ook tot in de detail weergegeven. Het boek is zo goed geschreven dat het soms een gevoel geeft dat je er zelf middenin zit. het is echt een aanrader voor velen.

Jana
13/04/2013
0

Ik vond het boek spannend van begin tot einde. Het is een verhaal waar ze je de kans bieden om je echt in te leven in het verhaal. Het verhaal is verteld uit verschillende standpunten van personages. Op die manier, worden de aspecten uit een ander daglicht bekeken. Je blijft geboeid door de vragen waarmee je zit, de spanning naar de afloop. Het verhaal is niet langdradig verteld want het wordt verteld over een duur van 13 dagen. Het verhaal sprak mij ook aan vanwege de vriendschap en de leifde die groeit tussen de verschillende personages. Het verhaal bevat ook enkele verrassende elementen: Leo die Nanou de kaartjes blijft sturen, Nanou die de verdwenen Elise is en Vincent is niet haar denkbeeldige vriend maar haar oudere broer die ze zich nog herinnert.
Het is een open einde: Zal Leo haar op haar 18e verjaardag gaan halen om Parijs te laten zien en zal ze ooit terugkeren bij haar echte ouders?

Sienaert
12/04/2013
0

Het is een heel tof boek om te lezen, als je er eenmaal aan begint is het moeilijk om nog te stoppen. Het boek zelf is heel spannend en heeft soms ook kanten van romantiek. Dit boek is heel leuk om te lezen als jij iemand bent voor spanning, avontuur en romantiek. Met andere woorden het is een echte topper!

admira
11/04/2013
0

Ik vond het een zeer leuk boek. Nanou haar thuissituatie vond ik wat ingewikkeld, zeker de delen met haar 'denkbeeldige' vriend. Maar over het algemeen was het een vlot leesbaar boek met af en toe wat spanning in. het wekte ook nieuwsgierigheid op waardoor je het boek in één ruk wou uitlezen. Als opdracht van de leerkracht heb ik één van de fragmenten verwerkt in een kijkdoos.

anke
31/03/2013
0

'Geen bereik' is een mooi geschreven, realistisch werk.
Waarin je moet proberen om veel geheimen te achterhalen.
Dit wordt echter een beetje gecompliceerd omdat, telkens als je denkt dat je de waarheid achterhaald hebt er terug een ander wending in het verhaal komt.

Emily
13/03/2013
0

Ik vind het een heel mooi boek. Vanaf de eerste bladzijde is het direct een spannend verhaal en wil je het in één ruk uitlezen. Aangezien de personages, Leo, Nanou en David, elk vanuit hun eigen standpunt vertellen wat er gebeurt, kan je je ook goed voorstellen hoe ze zich voelen, wat ze denken. Ik heb met elk van hen te doen, ik voel voor alle drie sympathie en ook medelijden. Spijtig dat het een open einde is. Gaat Leo zijn belofte nakomen? Gaan de echte ouders Nanou nog terugvinden?... Nu kan er nog een tweede boek geschreven worden. Dat boek zal ik zeker ook lezen!

Femke
13/03/2013
0

Het is een heel mooi en aangrijpend boek. Er wordt iets speciaals verteld. Nanou leeft volledig afgezonderd en heeft geen contact met andere mensen. Het hoofdpersonage heeft alleen haar moeder. Ze weet niets over de buitenwereld en kent alleen haar vertrouwde omgeving. Leo vindt Nanou dan ook vreemd omdat ze niet onmiddellijk het initiatief neemt om hem te helpen. Het is zeer leuk om eens het leven van een andere kant te bekijken zonder al de technologische snufjes: gsm, computer... Het is een origineel verhaal omdat het vanuit het standpunt van de drie belangrijkste personages : Nanou, Leo en David bekeken wordt. Zo weet je hoe ze zich voelen. Een interessant verhaal over hoe nieuwsgierigheid de angst voor het onbekende kan overwinnen en de schoonheid van nieuwe ontdekkingen kan laten zien.

Silke
13/03/2013
0

Ik vond het echt een zeer goed boek. Ik vond het vooral goed door dat het verhaal door drie mensen verteld werd, dat geeft direct al iets meer informatie dan als het door één of twee personen werd verteld. Het boek las heel vlot, ik wou er ook altijd echt in blijven verder lezen om toch zo snel mogelijk het einde te weten. Bij het einde van het verhaal had ik eerlijk gezegd iets anders verwacht. Naarmate het verhaal verder loopt krijgt je toch wel een paar ideetjes, over hoe het boek zal aflopen, maar ik had niet gedacht dat het zo zou aflopen. Niet dat ik het erg vond, want het einde klopt. Het is gewoon een zeer goed boek. Dit boek is het eerste boek die ik las van Marian De Smet, maar ik denk dat ik nog wel eens een boek van haar zal lezen omdat ik denk dat haar verhalen mij wel zullen liggen.

Niels
21/02/2013
0

Leuk verhaal, korte zinnen en korte hoofdstukken. Ideaal voor niet-geroutineerde lezers.

Dorien
06/02/2013
0

Ik vond het een goed boek. Het boek leest heel vlot. Ik vind het stom dat het een open einde heeft.

Charlotte
20/01/2013
0

Ik vond het een heel speciaal boek.
Het is eens een ander thema voor een boek ipv. bv. Vampieren. Het einde doet je nadenken en het verhaal grijpt je erg aan. Het is zo ondenkbaar wat de moeder van Nanou doet. Je wordt ook helemaal meegezogen in de verliefdheid van Leo en Nanou.

Silke
06/01/2013
0

Heel mooi boek, leest vlot.

Lotte
27/11/2012
0

Mooi geschreven over het verschil tussen leven in de stad en leven in de bergen.

Chantal
19/11/2012
0

Goed boek eigenlijk!
Want je blijft er maar in lezen want je wil weten hoe het gaat eindigen. Het einde vond ik maar ça va. Maar voor de rest vind ik het een heel goed boek. Ik ga het zeker nog eens lezen.

Thomas
08/03/2012
0

Dit is echt een fantastisch boek. Als je dit boek leest, voel je echt mee met de personages door de gedetailleerde beschrijving. In dit boek is het ook wel nodig dat je aandachtig leest. Er zijn namelijk veel aanwijzingen, waaruit je al eerder geheimen te weten kan komen nog voordat dit letterlijk gezegd wordt in het verhaal. Het boek heeft zowel veel spannende als ontroerende momenten. Later in het verhaal komen er drie nieuwe personages voor die op het eerste gezicht niet echt iets bijdragen aan het verhaal. Maar deze opvatting verdwijnt als sneeuw voor de zon, als het blijkt dat ze een heel belangrijke rol spelen in de ontknoping. Er is dan wel één klein minpuntje aan het verhaal, maar dat is vooral voor mij persoonlijk. Ik was niet zo te vinden voor het open einde, alhoewel dit waarschijnlijk de bedoeling was van de auteur om zo veel onbeantwoorde vragen bij de lezer achter te laten. Al bij al is dit echt een aanrader.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren