Cover van boek Gaten
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Lemniscaat | 2015 | 224 pagina's
ISBN: 9789056372422
Dit boek staat in de lijst Zomer

Gaten

Lang geleden werd Stanley Yelnats' familie vervloekt. En dat die vloek lang werkt, blijkt als Stanley door een misverstand in een strafkamp in de woestijn terecht komt. Alle jongens moeten elke dag een gat graven in de drooggevallen bodem van een meer. Is dit vreemde, zware werk alleen maar een domme straf of is de directeur op zoek naar iets? En wat gebeurde er zoveel jaren geleden in Green Lake?

Superspannend en geheimzinnig verhaal dat het heden en verleden door elkaar weeft. En ondanks al het ongeluk dat Stanley overkomt, is het wél heel geestig geschreven. Een absolute aanrader.

Lees een stukje

De lezer vraagt zich waarschijnlijk af: Waarom zou iemand naar Camp Green Lake gaan? De meeste kampbewoners hadden geen keus. Camp Green Lake is een kamp voor slechte jongens. Als je een slechte jongen neemt en hem iedere dag in de volle zon een gat laat graven, wordt hij vanzelf een goede jongen. Dat was in ieder geval wat sommige mensen dachten. Stanley Yelnats had de keus gekregen. De rechter had gezegd: 'Je mag kiezen: de gevangenis in, of naar Camp Green Lake.' Stanley kwam uit een arme familie. Hij was nog nooit op kamp geweest.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren