Cover van boek Fluwelen begeerte
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Nijgh en Van Ditmar | 2002 | 449 pagina's
ISBN: 9789038899435
Dit boek staat in de lijsten Jongen, meisje, XSeks

Fluwelen begeerte

Engeland, eind negentiende eeuw. Nancy Astley is een doodnormale oesterverkoopster, dol op vaudeville en theater. Wanneer Kitty Butler met een mannen-act optreedt, geraakt Nancy betoverd. Ook Kitty merkt Nancy op. Samen trekken ze naar Londen, waar ze schitteren met een dubbele mannen-act. Ze worden geliefden, maar Kitty durft zich niet outen en huwt een man. Met een gebroken hart komt Nancy op straat terecht. Vermomd in haar mannenkostuums verdient ze geld als schandknaap. Ze maakt kennis met de onderlaag van Londen en met de hypocriete aristocratie. Nancy wordt opnieuw in de steek gelaten en klopt ten einde raad aan bij een eenvoudige vrouw, die niets met de wereld van variété van doen heeft. Toch is het net deze vrouw die Nancy’s leven (opnieuw) een nieuwe wending geeft.

Een historische roman die liefde en seks tussen vrouwen ten tonele durft brengen. Al is dit gelaagde verhaal zoveel meer dan de begeerte die de titel belooft. 

Lees een stukje

‘Als ik haar zie,’ zei ik, ‘is het alsof … ik weet niet wat het is. Het is alsof ik nog nooit iets gezien heb. Het is alsof ik volloop, als een wijnglas dat gevuld wordt met wijn. Ik kijk naar de nummers voor haar en die lijken nergens op – die zijn waardeloos. Dan komt zij het podium op gelopen en … ze is zo knap, en haar pak is zo prachtig, en haar stem is zo mooi…  Ze maakt me aan het lachen en het huilen tegelijk. Ze maakt dat ik hier pijn voel.’ Ik legde een hand op mijn borst, op mijn borstbeen.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren