Cover van boek Een korte geschiedenis van de tractor in de Oekraïne
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Mouria | 2005 | 335 pagina's
ISBN: 9045850826
Dit boek staat in de lijst Boeken over/uit Oost-Europa

Een korte geschiedenis van de tractor in de Oekraïne

Valentina, zo heet de jonge Oekraïense vrouw met wie de bejaarde vader van Nadja hertrouwt. 'Orkaan Valentina' bezit een fabelachtige boezem en houdt van grote auto's, satijnen ondergoed en allerhande nieuwe spullen waarop mensen in het westen volgens haar recht hebben. Papa's geld is er gauw doorheen gejaagd. Nadja en haar zus moeten nu wel ingrijpen. Niets blijkt minder vanzelfsprekend dan de rondborstige Valentina wegkrijgen. Bovendien komen er familieherinneringen boven die lange tijd verborgen bleven.

Een soap is dit, maar dan eentje in boekvorm. Elk hoofdstuk is een aflevering … en je moet niet wachten tot de volgende dag om te weten hoe het verder loopt met Valentina, haar zoon Stanislav en de liefdesrivalen: Valentina's echtgenoot, en haar nieuwe lover, de bejaarde vader van Nadja.

Lees een stukje

Jazeker. Deze vindingrijke dame heeft een alternatief huwelijksplan, vertelt mijn vader. Ze heeft via een thuiszorgorganisatie een jongeman ontmoet die bij een auto-ongeluk volledig verlamd is geraakt. Hij is tussen twee haakjes (zegt papa) een keurige jongeman van goede komaf. Was leraar. Ze heeft hem verzorgd: in bad gedaan, gevoerd, naar de wc geholpen. Als ze wordt afgewezen als de verloofde van mijn vader, zal ze regelen dat ze wordt uitgenodigd om als 'au pair' voor die jongeman te zorgen. Die immigratiewet staat zulk werk nog steeds toe.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen
Zühlke georg
09/01/2008
0

Het boek leest zich vlot en men waant zich in het boek,de schrijfstijl is prachtig en humoristisch,het boek mag er zijn. Ik verheug me al dat ik het tweede boek 'De caravans' kan gaan kopen. Van deze schrijvers moesten er meer zijn!!!! Proficiat aan Marina Lewycka. Dank u voor de schitterende uren leesgenot. Groetjes van Georg

Wat vind JIJ?

Aantal sterren