Cover van boek Een kast vol kleren
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Clavis | 2010 | 130 pagina's
ISBN: 9789044814125

Een kast vol kleren

Lotte's ouders hebben door de kredietcrisis heel wat geld verloren, waardoor Lotte's leven ingrijpend verandert. Gelukkig heeft ze haar hartsvriendin Lina. Hoewel Lina en Lotte totaal verschillend zijn, bindt één ding hen: hun passie voor mode. Makkelijk is dat niet: Lotte heeft geen geld voor dure kleren en Lina mag van haar vader niet zonder sluier buiten komen. Maar ze moeten en zullen modeontwerpster worden.

Dit boek toont één ding: voor elke moeilijke situatie is er wel een oplossing, als je er maar hard genoeg in gelooft!
Daarnaast bewijst het dat er tussen alle mensen raakvlakken zijn, ook al kom je uit een totaal verschillende cultuur of heb je een andere achtergrond. En het is natuurlijk ook een ode aan de vrienschap.

Lees een stukje

Rottige kredietcrisis. Op tv praten ze er ook altijd over. En op school hebben ze het er ook over gehad. Het interesseerde haar toen geen bal, zo'n oersaai onderwerp, om bij in slaap te vallen. Toen wist ze niet dat het ook hun gezin zou treffen, dat ze er zelf als dertienjarig schoolmeisje mee te maken zou krijgen.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.885
lotte
20/11/2013
0

Super mooi, de boodschap en de bedoeling van het boek, dat je zonder geld of veel geld ook mooi kan zijn vanbinnen en vanbuiten en daar worden sommige mee gepest lees dus zeker dit boek een aanrader voor jong en oud! Dit boek vind ik heeeel cool, ook vriendschap komt erin voor, ik voelde mee toen ik dit boek las ! <3<3

Riet De Vylder
06/11/2013
0

Het was een zeer tof en interessant boek, het is aan te raden aan mensen die houden van verhalen over vriendschap.'Een kast vol kleren' las zeer snel dus dit wilde zeggen dat ik het een heel leuk boek vond!wat er in het boek gebeurt kan zowat iedereen overkomen en dat is meeslepend. Het is een mooie oplossing van Lotte en Lina om zelfgemaakte kleren te verkopen. Daarmee verdienden ze dan geld waarmee ze aan een modeshow konden meedoen, helemaal mijn ding!

lise puylaert
03/11/2013
0

Ik heb dit boek in bijna één ruk en met veel plezier uitgelezen. Ik kon mij volledig inleven in de personages, maar zou zelf niet graag in hun schoenen staan. Zo heeft Lotte veel geldproblemen omdat haar ouders werkloos geworden zijn en Lina heeft het moeilijk met haar Islamitische opvoeding. Toch laten ze het hoofd niet hangen en proberen ze er het beste van te maken. Het verhaal heeft een happy end en dat geeft een goed gevoel na het lezen ervan. Het is dan ook een echt ‘girls only’ boek. Voor wie houdt van mode, kledij, liefde en vriendschap is dit boek een aanrader.

Laurence De Jaegere
20/10/2013
0

Het is een super mooi boek.
Het gaat over mode, en wedstrijden voor mode.
Over geldproblemen.
En over ware vriendschap!!!

emmake
04/10/2013
0

Ja, het lijkt echt een kei leuk boek. Ik denk dat ik het zeker eens zal lezen!!!!

Elise Verbruggen
17/03/2013
0

Het is een vlot geschreven boek met waarheden over het leven. Het verhaal leest gemakkelijk, door de vele dialogen en leuke verwoordingen. Het is tof om te lezen omdat je niet verwacht dat ze met hun eigen ideeën zo veel kunnen bereiken op zo'n korte tijd. Er is sprake van leuke en minder leuke gebeurtenissen in het leven en die je moet accepteren. Door iets te doen dat je leuk vindt, kan je al sneller iets anders even aan de kant zetten. 'Een kast vol kleren' omschrijft het leven van twee verschillende meisjes vanuit een andere cultuur. De verschillen merk je hierbij gemakkelijk. Het laat zien dat een goede vriendschap veel aankan, zoals geldproblemen of liefdesverdriet. Een vriendschap waarbij je altijd klaarstaat om de ander te kunnen helpen. Het is een verhaal waarbij de nadruk wordt gelegd op het uiterlijk en mode, dus het boek is niet echt aan te raden aan jongens.

lielielien
12/03/2013
0

een echte aanrader voor iedereen. het is een mega leuk boek.

Lisa Vanhee
06/03/2013
0

Ik vind het een heel mooi en boeiend boek. In ‘Een kast vol kleren' leer je wat meet over verschillende culturen. Het boek is hedendaags en is niet zo moeilijk om te lezen. De personages zijn mensen zoals wij. Ze zijn helemaal niet overdreven. De opbouw van het verhaal was ook goed en je kan het zeer vlot lezen. Het boek heeft me wel wat aan het denken gezet over geldzorgen en over hoe je daar het beste mee omgaat. Corine Naranji schreef nog boeken over ‘Lina en Lotte’. Het eerste boek uit de reeks heet ‘Lina en Lotte’ en misschien zal ik dat boek of ‘Het geheim van Lina en Lotte’ eens lezen. Ik vind dit boek alvast een aanrader.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren