Cover van boek Dwars door de storm
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Leopold | 2014 | 140 pagina's
ISBN: 9789025864972

Dwars door de storm

Tjakkie kan goed leren en zou het liefst na de lagere school naar de HBS gaan. Maar dat vindt haar vader vast niet goed. Jacob en zijn familie komen oorspronkelijk van Ambon, een Moluks eiland dat onafhankelijk van het nieuwe Indonesië wil zijn. Hij wil graag muziek maken, lekker harde rock-‘n-roll. Maar daar wil zíjn vader nu weer niets van weten! Zowel bij Tjakkie als bij Jacob thuis komt het tot een uitbarsting. Gelukkig hebben ze elkaar nog.

Het verhaal speelt op het Groningse platteland, begin jaren vijftig van de vorige eeuw. Tjakkie komt uit een arbeidersgezin. Verder studeren vindt haar vader onzin voor een meisje. Jacob woont met heel veel Ambonezen in een woonoord. Zijn vader gelooft dat ze ooit terug zullen keren naar de Molukken. Maar Jacob is het inmiddels in Nederland gewend geraakt. Hij wil niet meer terug, zeker niet nu hij Tjakkie heeft leren kennen.

Lees een stukje

De barakken staan op een behoorlijke afstand van elkaar. Ertussen is het kaal. Er liggen tegels, alsof het één groot schoolplein is. Tjakkie kijkt om zich heen. Het kamp is eigenlijk een soort dorp, maar dan veel kaler. In Ganzedijk en Finsterwolde staan er bomen langs de weg en in de tuinen. Hier is niet eens een struik te bekennen. Links van haar zijn vier dezelfde soort huizen, rechts staat een groot, langgerekt gebouw.
Nonna wijst naar de overkant. 'Dat is de kerk en dat daar is onze barak.' Ze gaat naar binnen. Het is donker in de lange gang, waar meerdere deuren op uitkomen.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
2.97619
lok
06/10/2016
0

tof

margootje33
15/03/2016
0

het lijkt me een heel erg leuk boek! (nog niet gelezen) maar ik vind het ook leuk met de muziek want ik speel zelf ook gitaar :) ik zou het echt heel graag eens willen lezen

nathalie
20/10/2014
0

het boek is wel leuk maar wel een beetje raar.

nathalie jacob
20/10/2014
0

het lijkt mij wel een leuk boek maar het is een beetje raar ik heb het boek goed bekeken en het lijkt wel goed

yirbin
24/04/2014
0

oke dan

Wat vind JIJ?

Aantal sterren