Cover van boek Duister
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Lemniscaat | 2008 | 222 pagina's
ISBN: 9789047700715

Duister

Davie woont in het slaperige Engelse dorpje Felling. Hij trekt op met z’n vriend Geordie, is misdienaar en probeert z’n aartsvijand Mouldy te ontlopen. Als de mysterieuze Stephen Rose bij dorpsgekkin Crazy Mary intrekt, zijn de jongens meteen gefascineerd. Stephen maakt heiligenbeeldjes uit klei en spreekt over ‘kwade krachten’. Maar vooral: nu hebben ze een derde bendelid in de strijd tegen Mouldy. Het ‘beest’ zal hen helpen om Mouldy uit te schakelen...

Duister ademt een geheimzinnige sfeer uit, op de grens van realiteit en fictie. Almond creëert een bijzonder spannende wereld van verlaten mijnen, vervallen fabrieken en donkere grotten. De fantasie in dit boek is zo levensecht dat je iedere letter gelooft!

Lees een stukje

Dit is onze schepping, Davie, zegt hij. Vannacht maken we hem, brengen hem tot leven en sturen hem de wereld in. En hij buigt voorover en spreekt tegen het hoofd van het wezen. Dit is Davie, zegt hij. Hij wordt net als ik je meester. Hij grinnikt naar me. Aan de slag, Davie. Meer klei.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
2.583335
2.6/5 6 stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren