Cover van boek De zwarte brug
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Vrijdag | 2016 | 287 pagina's
ISBN: 9789460013621

De zwarte brug

Leo Lenaerts is een eenzaat. Als jongste in een groot gezin voelde hij zich altijd alleen, op school en op het werk wordt het niet veel beter. Leo is ook bang. Was zijn zus eigenlijk zijn moeder? En wie was dan zijn vader? Toch wil Leo iets betekenen in deze maatschappij. En dus bedenkt hij een plan. De burgemeester van zijn stad, die wil hij treffen! En hoe!

Erik Vlaminck schrijft heerlijk Vlaamse boeken. In elke zin, in elk woord voel je dat de auteur houdt van taal, van ons land, van mensen.
Hoe is Leo geworden wie hij is? Waarom kreeg hij nooit erkenning, vond hij nooit een fijne vrouw, heeft hij nooit vrienden gehad? Leo is een outsider, en zijn levensverhaal wordt met veel mededogen ontrafeld in De zwarte brug. Lezen!

Lees een stukje

'Ik heb twintig frank nodig.' Dat had ze tegen René gezegd. Ze had hem aangesproken toen hij haar bij de Zwarte Brug voorbijfietste. Thuis zou ze het niet gedurfd hebben. Daar hebben de muren oren.
'Waarom hebt ge dat geld nodig?'
Ze had gezwegen en hem frank aangekeken. Hij had zijn ogen tot spleten getrokken. Uiteindelijk had hij een bundel briefjesgeld uit zijn broekzak getrokken. Juist toen zij het biljet wilde grijpen, liet hij het los. Het dwarrelde naar beneden en landde in een plas.
'Smeerlap!'
Maar hij was al weg. Naar God weet waar.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren