Cover van boek De voorlezer
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Eenvoudig Communiceren | 2012 | 81 pagina's
ISBN: 9789086960705
Dit boek staat in de lijst Boeken over boeken

De voorlezer

Michael is 15 als hij Hannah ontmoet. Zij is 20 jaar ouder. Ze beginnen een relatie. Hij geniet van de geheime middagen. Hij leest voor. Zij zeept hem in. Ze vrijen. Op een dag is Hannah zomaar verdwenen. Jaren later ziet Michael haar terug in een rechtszaal. Daar ontdekt hij wat Hannah gedaan heeft tijdens de Tweede Wereldoorlog. Maar haar grootste geheim geeft ze niet prijs aan de rechter.

Is Hannah echt de boze kampcommandante? Of heeft de rechter niet alle informatie? En waarom heeft Hannah zo graag dat Michael haar voorleest? In 86 pagina's lees je een verhaal dat je nooit meer zal vergeten. Over de oorlog, over verliefd zijn, over de liefde ontdekken. Over het leven op zachte momenten en in harde tijden.
Zin om boek en film te vergelijken? De film The Reader vertelt dit verhaal. Actrice Kate Winslet won een Oscar voor haar rol als Hannah.

Lees een stukje

Ik had de pest in.
Ik was als een kind weggelopen.
Ik was geen negen meer; ik was vijftien!
Ik dacht na over wat er gebeurd was.
Waarom was ik naar haar blijven kijken?
Ze had een stevig en vrouwelijk lichaam.
Voller dan de meisjes waar ik graag naar keek in het zwembad.
Ze was ook naakter geweest dan de meisjes in het zwembad.
En ze was veel ouder dan die meisjes.
Boven de dertig misschien wel.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
5
Leon Maes
11/12/2023
5

Prachtig

Siglinde
15/04/2013
0

Dit is een mooi geschreven verhaal met een verrassend en ontroerend einde. Het boek zet je tot nadenken, maar is niet altijd goed te begrijpen omdat het hoofdpersonage over van alles en nog wat nadenkt en dit soms filosofisch. Al bij al is het een roman die je moet gelezen hebben. Het is 1 van de mooiste liefdesverhalen die ik ooit heb gelezen. De film is ontroerender dan het boek. Mijn opdracht hierbij was om het verhaal uit te leggen in 10-tal foto's met uitleg erbij.

Tania Aerts
25/11/2010
0

Alhoewel dit boek niet het soort boek is dat ik normaal gezien zou lezen, vond ik het wel boeiend. De gevoelens waar het hoofdpersonage mee zit worden zeer levendig uitgelegd. Het boek zet je aan tot denken, door de filosofie die erin voorkomt.

dennis d'hoe
14/11/2010
0

het zijn geen 86 maar wel 180 pagina's. een boek waarin nogal veel filosofie voorkomt over het leven. veel delen zijn uiterst saai om te lezen, terwijl andere delen spannend zijn en je niet kan wachten met verder lezen. geen happy-end zoals je zou verwachten bij dit boek.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren