Cover van boek De verwanten
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Lemniscaat | 2014 | 412 pagina's
ISBN: 9789047706731

De verwanten

Augustus, 2013. Samen met William, een Engelse student geschiedenis, reist Luka naar Ieper. Terwijl William onderzoek doet naar de oorlog, wil Luka meer over zichzelf en haar familie te weten komen. Via haar tante kreeg Luka brieven uit de Eerste Wereldoorlog in handen, geschreven door Julius, de Duitstalige verloofde van haar oudtante Sophie. In Ieper en Poperinge komt de Eerste Wereldoorlog echter wel heel dichtbij. Zowel Luka als William ontdekken verhalen die hun leven voorgoed zullen veranderen.

De verwanten is een lijvig boek (meer dan 400 bladzijden), waarvoor auteur Guido Bottinga heel wat onderzoek verrichtte. Bottinga wil meer dan alleen een historische roman over de Eerste Wereldoorlog, Ieper en de ‘Last Post’ schrijven. Ook de ontluikende liefde tussen Luka en William krijgt alle aandacht, net zoals de brieven van frontsoldaat Julius en de theorieën van reïncarnatie en zielsverhuizing. Het maakt De verwanten tot een rijke en erg gevarieerde, maar bovenal verrassende roman.

Lees een stukje

Het enige wat hem deze nacht nog kwelde was de gekmakende herrie. Het donderen, het suizen, het fluiten, het huilen; het bleef voortdurend als een ongenode gast door de kieren van zijn hoofd naar binnen kruipen. Hij kon zich niet herinneren wanneer het voor het laatst stil was geweest in zijn hoofd. Het kabaal was er zelfs als hij sliep. Het hoorde bij de waanzin die hem al meer dan drie jaar omringde. De hel kon niet erger zijn.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen
Anoniem
20/11/2020
5

ik kan mij echt inleven in het boek. Het was het beste boek dat ik heb gelezen.

alicecallewier
29/10/2015
0

super cool boek!
leuk dat het in ons landje afspeelt!!

Senninha#77
30/09/2015
0

Lijkt mij een leuk boek.
Ik ben dan ook geintereseerd in WO1

30/09/2015
0

tof

Babettedb1
31/10/2014
0

Super boek! Ik zag het toevallig op de boekenbeurs van mijn oude school en in een dag was het uit. Leest vlot maar is wel dik. Leuk verhaal!

Babettedb1
31/10/2014
0

Super goed boek!!! Leest vlot en is heel leuk en boeiend!! Leuk verhaal en leuk dat het zich in België afspeelt!

Wat vind JIJ?

Aantal sterren