Cover van boek De rest is geschiedenis
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Atlas | 2004 | 159 pagina's
ISBN: 9789045008707

De rest is geschiedenis

Wereldberoemd in Vlaanderen, met Mia en Gorki. De naam van Luc De Vos verbind je meteen met steengoede Nederlandstalige muziek. Opgroeien in Vlaanderen in de jaren zestig en zeventig. En verder opgroeien in de jaren tachtig en negentig. Drinken, liedjes zingen, zoeken en, eerder toevallig, succes boeken. Of heeft zijn bezoek aan de grot van Lourdes daar iets meer te maken?

Katholiek Vlaanderen, wakker worden op de achterbank van je BMW na een nacht vol drank. En alles wat daartussen ligt. Luc De Vos vertelt heel vlotjes. Een losjes opgevatte biografie van nog geen 160 pagina's.

Lees een stukje

Ik belandde aldus van de ene noodlottige situatie in de andere. Ik bleef nog twee jaren suffen op andere instituten waar ik evenmin iets tot een goed einde bracht en werd uiteindelijk door de christelijke vakbond in een kantoor van het christelijk ziekenfonds geplaatst waar ik zegeltjes diende in te plakken in een dit boek alsmede de absentia te noteren en de ziekenbriefjes te verzamelen om ze op te sturen naar het controlebureau van hogerhand. Ik geloof dat ze daar niet in mij geloofden. Na een halfjaar diende ik mij in te schrijven bij de RVA als werkzoekende.

Luister een stukje

Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4
jeroen maertens
18/02/2008
0

Het is een heel goed boek. Het is vlot geschreven, leest snel. Soms is het wat moeilijk te volgen als de verteller begint te filosoferen, maar door het stukje eens opnieuw te lezen ben je volledig terug mee. Een boek over alcohol, jeugd en hun gedachten.

Sander Claus
13/02/2008
0

Ik vond het een heel goed boek. Het is soms hilarisch om te lezen hoe Luc De Vos in bepaalde situaties verzeild raakt of welke wilde fantasie├źn hij heeft over de vrouwen die hij in zijn leven tegenkomt. Wat iets minder is, volgens mij, is dat hij zijn gedachten soms iets te filosofisch en moeilijk beschrijft. Het is wel tof om eens te lezen hoe de grote Luc De Vos als kind was en hoe zijn leven was voor het hoofdstuk Gorki. En natuurlijk de eigenwijze visie van Luc De Vos op alles wat hij tegenkwam is ook leuk om te lezen. Het boek is zeker een aanrader!

Wat vind JIJ?

Aantal sterren