Cover van boek De onderwaterzwemmer
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Atlas Contact | 2015 | 252 pagina's
ISBN: 9789025444310

De onderwaterzwemmer

Het is oorlog, en Martin mag voor het eerst met zijn vader mee de rivier over. ‘s Nachts ondernemen ze de tocht naar vrij gebied. Maar zijn vader verdwijnt in het water. De radeloze jongen hoopt dat zijn vader zal opduiken uit de rivier, daar plots zal staan aan de oever. Martin blijft dat hopen, ook als hij volwassen en getrouwd is. Zijn vrouw sleurt hem mee naar midden-Afrika, waar hun pleegkind woont. Daar gebeurt opnieuw een drama. Martin dreigt opnieuw alles te verliezen, en herbeleeft dat grote drama uit zijn jeugd.

Dit verhaal verdient een aparte plek in je hart. Het is ongelooflijk knap geschreven. Je ervaart wat de 16-jarige Martin voelt, als zijn vader plots verdwijnt. Dit is absoluut een boek over rauwe emoties en over verdriet dat altijd en vaak onuitstaanbaar dichtbij is. En toch, al verliest deze Martin als tiener veel van zijn hoop, het zijn uitgerekend twee jonge mensen die hem veel later weer hoop geven. Tegen hun pure enthousiasme kan hij niet op, geeft Martin dan toe. Met evenveel enthousiasme willen we over dit boek zeggen: duik erin, voel de hevige emoties, koester het verhaal.

Lees een stukje

Hij probeert zich voor te stellen hoe zijn vader hém mist, hem met bonkend hart zoekt op alle verkeerde plekken, ergens verderop. Tin, jongen, Martin, mijn enige zoon, waar ben je? Ach verdwaalde, hopeloos misleide man, weet je niet dat ik hier ben? Terwijl dat zo vanzelfsprekend is. Hij moet hem vinden om hem gerust te stellen. Je hoeft me niet meer te zoeken, papa, ik ben hier, het is al goed, kijk maar, ik heb de hele tijd op je gewacht.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren