Cover van boek De Latino's
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
De Bezige Bij | 2007 | 175 pagina's
ISBN: 9789023425298
Dit boek staat in de lijst Boeken over/uit Latijns-Amerika

De Latino's

Anna en Toon zijn net afgestudeerd en delen een droom: naar Latijns-Amerika trekken, om daar te werken en zo de wereld te verbeteren. Het wachten duurt lang, maar dan kunnen ze in Ecuador aan de slag. De bewoners van het bergdorpje Calistos nemen hen al snel op in hun gemeenschap, ze krijgen er hun eerste kind. Maar dan verstoort een verschrikkelijke gebeurtenis de idylle in de Andesbergen. Anna en Toon proberen overeind te blijven, maar niets blijkt moeilijker.

Misschien ken je ze wel. De studenten die dwepen met Che Guevara en andere helden uit Latijns-Amerika. Studenten die het alleen maar hebben over politiek, en die van plan zijn de wereld te redden. De studenten die aan onwikkelingswerk willen gaan doen. In dit boek zie je hoe onvoorspelbaar het leven is. Je bent gewaarschuwd.

Lees een stukje

Eerst neemt de aanvoerder van het gezelschap het woord; een klein, mager mannetje met een poncho, kaplaarzen en een wollen muts. In zijn uitgebreide introductie stelt hij zichzelf voor als dorpshoofd. Vervolgens formuleert hij een welkomstgroet in naam van alle inwoners van Calistos. Tot slot wordt er gezongen, luid en met overgave: over de aarde, het brood, de bergen, de zon. Kinderen komen naar voren met bloemen. Vrouwen die marsepeinkoekjes en chichadrank aanbieden. En ondertussen weerklinkt vrolijk, maar ook met regelmatig een valse noot daartussen, fanfaremuziek. En al maar meer dorpelingen die vanuit het donker komen opdagen.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren