Cover van boek De huwbare miljonairsdochter
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Z&K | 2023 | 383 pagina's
ISBN: 9789020548358
Dit boek staat in de lijst Bestemming bib: ver weg

De huwbare miljonairsdochter

Chicago, 1910. Olivia en Helen Davenport behoren tot de weinige rijke zwarte families in Chicago. Hun ouders verwachten dat Olivia binnenkort zal trouwen met iemand uit hun stand, maar als Olivia een activist hoort spreken kan ze de onrust en ongelijkheid in de rest van het land niet meer negeren. Helen kan als de beste auto's repareren en wil in het familiebedrijf stappen, maar daar wil hun vader niets van weten. Amy-Rose, vriendin en dienstmeisje van de zusjes Davenport, droomt ervan om haar eigen haarsalon te openen en te trouwen met de man met wie ze nooit samen zou kunnen zijn, de broer van Olivia en Helen, John. Olivia's beste vriendin, Ruby, heeft onder druk van haar familie ook haar zinnen gezet op John Davenport, maar wil zij dat ook?

Dit is het verhaal van vier vastberaden en gepassioneerde jonge zwarte vrouwen die de moed ontdekken om hun eigen pad te kiezen. Een historische roman om uren in te verdwijnen. 

Lees een stukje

Het kwam niet vaak voor dat een Zwarte klant een witte bediende bevelen gaf in een warenhuis. Maar dankzij het harde werk van haar vader en de vastberadenheid van haar moeder was Davenport een bekende naam. Een naam die haar vader toegang verschafte tot vrijwel alle eliteclubs van Chicago, haar moeder tot de besturen van de meest exclusieve liefdadigheidsinstellingen en haar broer tot de universiteit. Chicago mocht dan een baken van het noorden zijn, een plek waar veel Zwarte mensen gedijden dankzij de wetten die tijdens en na de Reconstructie waren ingevoerd, maar toch werd ze nog altijd overvallen door dit soort pijnlijke situaties. Situaties die ontstonden dankzij haar huidskleur.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren