Cover van boek De buitenkant van meneer Jules
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Eenvoudig Communiceren | 2012 | 68 pagina's
ISBN: 9789086961443

De buitenkant van meneer Jules

Terwijl Alice in bed ligt, maakt haar man Jules het ontbijt. Zo gaat het elke dag bij dit oude koppel. Maar deze ochtend loopt het anders. Jules zit dood op de bank. Alice begint te praten tegen haar man. Ze vertelt hem wat ze de vorige jaren niet durfde vertellen. En dan belt de buurjongen aan…

Als twee mensen een leven delen, is dat niet altijd perfect. Sommige dingen zeg je pas, als de ander niet meer echt luistert. Dat doet Alice nu. Ze wil nog geen afscheid nemen van Jules. Ze wil tegen hem praten. Nog een dag samen zijn. Maar wat moet Alice doen als er bezoek komt?

Lees een stukje

Wat het niet vreemd dat haar liefde juist toen sterker werd? Op het moment dat hij haar bijna had verlaten? Nu hij haar echt heeft verlaten, voorgoed,voelt ze tederheid, verbondenheid.
‘Ik zal je missen, Jules’, zegt ze. ‘Alles zal anders zijn. En toch vind ik het makkelijker je te verliezen aan de dood dan aan een andere vrouw.’

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen
Lize
05/02/2013
0

Het was een goed en aangrijpend boek. Het verlies van een dierbaar persoon is altijd erg en zo was het ook daar onaanvaardbaar.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren