Cover van boek De Bourgondiërs : aartsvaders van de Lage Landen
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
De Bezige Bij | 2021
ISBN: 9789403139005
Dit boek staat in de lijst Voorleesweek 2021

De Bourgondiërs : aartsvaders van de Lage Landen

'De Bourgondiërs' is een feest voor wie van geschiedenis houdt. De heerlijk beschrijvende stijl, waar de geschiedenis van onze lage landen wordt verteld aan de hand van figuren en hun strategieën, handelsovereenkomsten en verdragen, maar ook huwelijken en rijkelijk bourgondische buffetten worden meesterlijk beschreven. Behalve droge geschiedenis zitten de verhalen vol weetjes en taalhistorieken, wat zeer verrijkend is. 

Bart Van Loo is een meesterverteller! Tijdens het lezen van dit rijkelijk gedetailleerde boek waan je jezelf vast ook een Bourgondiër. 

Lees een stukje

Tijdens de laatste maand van het jaar des Heren 406 daalden de temperaturen diep onder nul. Het was zo koud dat tijdens de kerstdagen de Rijn in de buurt van Mainz dichtvroor. Die schijnbaar onoverbrugbare rivier, de zwaarbewaakte grens tussen het door de Romeinen bestuurde Gallië en het obscure Germanië waar talloze stammen elkaar naar het leven stonden, veranderde in één grote brug die uitnodigend lonkte. Vandalen, Sueben en Alanen aarzelden niet en overspoelden Gallië.

Luister een stukje

Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren