Cover van boek Daan & Nadia
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Van Goor | 2016 | 268 pagina's
ISBN: 9789000346417

Daan & Nadia

Na een optreden met zijn band kan de 17-jarige Daan niet meer op z’n been staan. Teveel gedronken, volgens familie en vrienden. Het blijkt echter veel ernstiger: in het ziekenhuis wordt een kwaadaardige hersentumor ontdekt.
Nadia lijkt wel in alles het tegendeel van de sportieve, optimistische Daan. Ze heeft een trauma uit haar jeugd nauwelijks verwerkt en snijdt zichzelf. Ze belandt eveneens in het ziekenhuis.
Als hun wegen elkaar kruisen, ontstaat een voorzichtige toenadering. Langzaamaan durft Nadia anderen vertrouwen, ontstaat een broze vriendschap met Daan en beseffen beiden dat het leven waardevol is. Maar dan volgt het onvoorstelbare nieuws…

Geen gewone liefdesgeschiedenis, dit verhaal van Daan en Nadia. Ze zijn twee gewone adolescenten, maar ze ontmoeten elkaar wel wanneer hun leven helemaal door elkaar geschud wordt. Beurtelings vertellen ze hun verhaal, en dat zorgt voor een ontroerend en meeslepend boek.

Lees een stukje

Een hersentumor? Een tumor? Kanker? Ik? Nee, dat kan niet! Het is gewoon een virusje, of iets met mijn evenwichtsorgaan. Maar zeker geen kanker! Dat is iets voor oude mensen, die hun hele leven hebben gerookt en ongezond hebben gegeten. Niet voor een gezonde, sportieve jonge jongen als ik. ‘Eh, dokter, ik denk dat er iets mis is gegaan met de foto’s. Deze foto’s zijn niet van mij. Dat kan niet,’ stamel ik. ‘Sorry, jongen, het is echt waar. Het betreft een tumor aan de hersenstam, een zogenaamd ponsglioom. Deze vorm van kanker komt vooral voor bij jonge mensen. Kanker? Ponsglioom? Hersenstam? Een duizeling trekt door mijn hoofd. Dit kan niet waar zijn. Dit is een vergissing.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.416665
4.4/5 6 stemmen
Anoniem
15/05/2023
4

Ik wil mijn mening geven over het boek Daan en Nadia, geschreven door Esther Walraven. 

Ik vind dit een heel interessant boek. Daar heb ik de volgende argumenten voor. Ten eerste vind ik het een goed boek omdat het elke persoon kan overkomen. Ten tweede is het verhaal gebaseerd op waargebeurde feiten en is het een gevoelig en droevig onderwerp. Ten derde was het einde van het boek heel schokkend omdat je het einde niet verwacht. 

 

lotte
08/12/2019
0

Super mooi boek! aanrader! sleept je helemaal mee in het verhaal.

lotte
23/11/2019
0

Super mooi boek, echt een aanrader om te lezen. Als je eenmaal begint kan je niet meer stoppen. Ik heb het boek gebruikt als boekbespreking.

julott
11/11/2016
0

super mooi !! echte aanrader

Wat vind JIJ?

Aantal sterren