Cover van boek Catch-22
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Anthos | 2017 | 503 pagina's
ISBN: 9789026338090

Catch-22

Yossarian is een Amerikaanse luchtmilitair, gestationeerd in Italië op het einde van de Tweede Wereldoorlog. Hij wil onder de gevaarlijke gevechtsmissies uitkomen door zich gek te laten verklaren. Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Want volgens de legerarts zit hij in een catch-22: missies vliegen is enkel weggelegd voor gekken. Wanneer iemand komt vragen om op te houden, toont die aan dat hij niet gek is. Of hoe absurde logica een heel legerkamp - en misschien wel de hele oorlog - lijkt te gijzelen.

Catch-22 is dé bekende roman over de absurditeit van regeltjes. Deze klassieker is een zalig leesavontuur voor wie houdt van bizarre personages en een logica die je denken op z’n kop zet. Bovendien moet Yossarian zien te (over)leven tussen militairen, dokters, luitenants en generaals die één ding gemeen hebben: er is meer dan één hoek af.

Lees een stukje

Er was maar één catch en dat was catch-22: iemand die, geconfronteerd met reële en onmiddellijke gevaren, een bezorgdheid over zijn eigen veiligheid aan de dag legde, bewees daarmee dat hij geestelijk normaal was. Orr was gek en kon worden afgekeurd. Hij hoefde er maar om te vragen, maar zodra hij dat deed, zou hij niet gek meer zijn en zou hij meer gevechtsmissies moeten vliegen. Orr zou wel gek zijn als hij nog meer missies vloog en normaal als hij het vertikte, maar als hij normaal was, moest hij ze vliegen.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren