Cover van boek Het dikke schrift
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Van Gennep | 2011 | 462 pagina's
ISBN: 9789055157891
Dit boek staat in de lijst Boeken over/uit Oost-Europa

Het dikke schrift

Het dikke schrift beschrijft de belevenissen van een tweeling tijdens de oorlog in dagboekvorm. Hun leven in de Bezette Grote Stad wordt heel moeilijk. Het Buitenlandse Leger houdt het leven van alle inwoners in haar greep. De tweeling wordt door hun moeder bij hun grootmoeder in de Kleine Stad op het platteland ondergebracht. Maar hun leven daar wordt geen lachertje - integendeel.

De tweeling noteert alles wat hen overkomt in het dikke schrift. Ze doen dat rechttoe-rechtaan: zonder een greintje pathos, zonder medeleven, niks geen interpretatie, maar puur de feiten. Dat levert een hard verhaal op, dat steeds meer grenzen overschrijdt. Tot hun stalen hardheid pijnlijk ondraaglijk wordt.

In Het bewijs en De derde leugen lees je twee andere verhalen over de tweeling.

Lees een stukje

Onze Grootmoeder is de moeder van onze Moeder. Voor wij bij haar kwamen wonen wisten wij niet dat onze Moeder nog een moeder had. Wij noemen haar Grootmoeder. De mensen noemen haar de Heks. Zij noemt ons 'tevengebroed'. Grootmoeder is klein en mager. Zij heeft een zwarte doek om haar hoofd. Haar kleren zijn donkergrijs. Zij draagt oude soldatenschoenen. Als het mooi weer is loopt zij op blote voeten. Haar gezicht is gerimpeld en bedekt met bruine vlekken en wratten waar haren uit groeien. Zij heeft geen tanden meer, in elk geval geen zichtbare.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.659575
sanne
11/11/2006
0

Niet goed, saai enz. Ken beter boek. Veel beter!! Aan het saaie boek van veel toffere lezer van boeken!!

Wat vind JIJ?

Aantal sterren