Cover van boek De donkere kamer van Damokles
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Van Oorschot | 2018 | 318 pagina's
ISBN: 9789028261327

De donkere kamer van Damokles

In een vlaag van waanzin vermoordt Henri Osewoudts moeder zijn vader. Henri trekt in bij zijn oom en tante en hun dochter Ria. Elke nacht slapen ze samen. Wanneer Henri achttien is, trouwt hij met haar.
In 1939 breekt de oorlog uit, Henri wordt burgerwacht en ontmoet Dorbeck. Hij is de man die Henri had moeten zijn, denkt Henri. Hij doet precies wat Dorbeck zegt. Na de oorlog wordt Henri onterecht beschuldigd van dingen die hij nooit gedaan heeft. Vanuit de gevangenis zoekt hij Dorbecks hulp, maar die blijkt spoorloos verdwenen. Heeft Dorbeck wel echt bestaan?

Een intrigerende oorlogsroman die een goed beeld geeft van het verzet in de oorlogsjaren. En natuurlijk wil je weten wat er gebeurt met Henri en Dorbeck...

Lees een stukje

Hij heeft erop toegelegd dat de Duitsers mij zochten in plaats van hem en nu zit ik gevangen omdat ik gedaan heb wat hij heeft gezegd. Dat is toch niet mogelijk!

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.5
Nikki Verbeek
13/03/2009
0

Een meesterwerk van Hermans! Zijn wereldvisie komt vreselijk goed naar voren in dit boek. Het is geweldig goed geschreven, echt één van de beste boeken die ik ooit heb gelezen.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren