Cover van boek Brandende liefde
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
De Bezige Bij | 2011 | 235 pagina's
ISBN: 9789023457701

Brandende liefde

Een student beeldende kunst trekt in bij zijn lerares Frans. Wanneer zij hem vraagt haar zieke vader te vezorgen, stemt hij direct in. Zo kan hij namelijk vaker bij de bloedmooie Anna zijn, die samen met haar man ook in het huis woont. Hij krijgt haar zelfs zo ver om voor hem naakt te poseren.

Dit verhaal is sensueel en expresief. Opletten geblazen voor de vreemde nasmaak!

Lees een stukje

Ze keek me guitig en geheimzinnig aan en ging toen soepel en traag de trap op. De zoom van haar rok hoorde ik langs haar kousen knisperen. Ineens schoot ik langs de trap met haar mee en greep tussen de spijlen, net onder die bronzen klok door, de naaldhak van haar linkerschoen vast.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.5
3.5/5 6 stemmen
Lise
12/11/2013
0

Lijkt me wel een leuk boek, krijg nu al zin om het te lezen.
We gaan zien wat het geeft.

Mijn reactie krijgen jullie alvast.

Liefs,
Lise

Ward
30/10/2009
0

'Brandende liefde' is een boek dat tot de klassiekers kan gerekend worden. Er wordt gezegd dat het een van Wolkers beste romans is (niet dat ik veel van zijn boeken lees). Het hoofdpersonage (wiens naam niet vermeld is) heeft een heel interessante persoonlijkheid voor een liefdesroman: hij is kordaat, trots en durft te zeggen wat hij denkt. Dit leidt natuurlijk tot een heleboel grappige, opwindende situaties, die toch niet altijd even waarschijnlijk zijn. Je ziet hoe hij tot het uiterste gaat voor de kunst en zijn liefde. Nog iets leuk zijn de gedachtestromen van het hoofdpersonage, ze bevatten vrijwel de helft van het boek, wat maar goed is, want ze zijn het beste deel. De persoonlijkheid van Anna is natuurlijk de vrouwelijke versie van die van het hoofdpersonage: ze is plagerig, geslepen en koppig. De perfecte vrouw voor iemand zoals het hoofdpersonage. De nevenfiguren zijn dan weer heel simpel. Zoals madamme Bonnema ( de leraar van het hoofdpersonage): streng en gierig. Of een personage die altijd "van Gogh baard" wordt genoemd en die een grote mond heeft en vreselijk onbeschaamd is. Het boek is wel zo'n beetje wat je van een goeie liefdesroman verwacht: een hopeloze, moeilijke liefde, die aanleiding geeft tot spannende gebeurtenissen.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren