Cover van boek Aya uit Yopougon
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
L | 2008 | 96 pagina's
ISBN: 9789024526796
Dit boek staat in de lijsten Vernieuwende strips Boeken over/uit Afrika

Aya uit Yopougon

Aya, een pientere tiener uit Ivoorkust in Afrika is van plan om dokter te worden. Haar vriendinnen zijn meer geïnteresseerd in jongens en discotheken. En daar komen brokken van: huisarrest, ongewenste zwangerschappen, ruzies met ouders... Aya probeert het hoofd boven water te houden in een web van complexe, maar grappige intriges.

Het leven van een puber in Ivoorkust ziet er niet zo gek anders uit als dat in Nederland of Vlaanderen: liefde, relaties, overbezorgde ouders, seks, muziek en dromen. Hoe herkenbaar de grote thema's ook zijn, dit boek geeft je een frisse kijk op het leven in Afrika. Door alle berichten in onze media zou je haast denken dat het daar allemaal kommer en kwel is. Gelukkig is er meer, dat bewijst deze strip. Met achterin een handige gids om te overleven als puber in Afrika.

Lees een stukje

- Volgens mij ga je later verder studeren.
- Ja, ik wil niet in de 'K-serie' eindigen.
- De 'K-serie'? Wat is dat?
- Kapper, kleren, kereljacht...

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.5
3.5/5 7 stemmen
Josina
17/03/2013
0

Het boek is mij bijzonder goed bevallen. Mijn uiteindelijke gevoelens over deze graphic novel zijn zeker positief. Ik vond het heel leuk om te lezen. Het was zo interessant dat ik ze zelfs alle zes heb gelezen. De schrijfster schrijft haar verhalen op een leuke manier, Afrikaanse manier. Ze gebruikt spannende cliffhangers.

davina
29/11/2012
0

'Aya uit Yopougon' is een verhaal over een meisje van Afrikaanse afkomst. Het boek draait vooral om Aya die dokter wil worden wat in zo een land vaak onmogelijk is. toch zet ze voort terwijl haar vrieninnen hun tijd vullen met uitgaan, jongens en andere niet toekomst gericht handelingen. Aya is verstandig en weet duidelijk wat ze wil het is voor haar moeilijk om op het rechte bad te blijven als niemand van je vrienden achter je staat. het is een leuk verhaal met vanachter in het boek allerlei dingen die je kunt maken of doen zoals een Afrikaans gercht, een dans, woorden die men daar gebruikt...

Wat vind JIJ?

Aantal sterren