Cover van boek Anne Amelia is er niet meer
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Van Goor | 2013 | 206 pagina's
ISBN: 9789000321070

Anne Amelia is er niet meer

Becca heeft als de op één na beste leerlinge van haar jaar net haar einddiploma in ontvangst genomen. Diep vanbinnen wil ze verder studeren en een eigen leven uitbouwen, maar dat betekent dat ze dan haar vertrouwde dorp én vriendje James zou moeten verlaten. Een moeilijke keuze. Maar dan wordt het ingeslapen Amerikaanse dorpje opgeschrikt door de vondst van een mishandeld lichaam, een meisje dat Anne Amelia heette en brutaal vermoord werd. Becca raakt gefascineerd door het meisje en blijkt meer met haar gemeen te hebben dan ze ooit had gedacht...

Kat Rosenfield vertelt zowel het verhaal van Becca als de verschrikkelijke geschiedenis van Anne Amelia, vlak voor ze stierf. De auteur geeft beetje bij beetje meer informatie, en bouwt zo de spanning subtiel op waardoor je blijft verder lezen. Rosenfields heldere, beeldrijke stijl maakt Becca’s verhaal erg geloofwaardig.
Een sterke psychologische thriller, met een onverwacht, aangrijpend einde.

Lees een stukje

Ze schrok wakker en merkte dat ze opgekruld tegen het autoportier lag waarvan de hendel pijnlijk in haar oksel drukte. Er was een geluid geweest, van een bel of een klok, dat was doorgedrongen tot in haar slaap; ze keek om zich heen om te zien waar het geluid vandaan kwam en herinnerde zich toen pas waar ze was. Buiten, door het raampje van de auto, spookachtig verlicht door de felle koplampen, zag ze de knoestige stammen van hoge bomen. De takken waaiden zacht in de lichte bries. Ze was alleen.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
1.9
1.9/5 5 stemmen
Justine Schepens
28/10/2014
0

De opbouw van het verhaal is heel boeiend. Het wisselt steeds van perspectief tussen Becca en Anne Amelia. In de stukken van Anne Amelia wordt over haar voorgeschiedenis en haar laatste dagen op aarde verteld, terwijl Becca vertelt over het onderzoek van de moord. Door de flashbacks kom je als lezer steeds dichter bij de waarheid over de dood van Anne Amelia. En dat beide meisjes nogal wat gemeen hadden. Ze stonden allebei op een keerzijde in hun leven en worstelden met hun identiteit en een ingewikkelde liefdesrelatie. Doordat het Becca is die vertelt, kon ik me heel goed inleven. Daarom vond ik dat een heel aangrijpend en spannend boek. Ik werd echt meegesleept in het verhaal en kon niet stoppen met lezen tot ik het boek uitgelezen had.

Justine Schepens
12/10/2014
0

De opbouw van het verhaal is heel boeiend. Het wisselt steeds van perspectief tussen Becca en Anne Amelia. In de stukken van Anne Amelia wordt over haar voorgeschiedenis en haar laatste dagen op aarde verteld, terwijl Becca vertelt over het onderzoek van de moord. Door de flashbacks kom je als lezer steeds dichter bij de waarheid over de dood van Anne Amelia. En dat de beide meisjes nogal wat gemeen hadden. Ze stonden allebei op een keerzijde in hun leven en worstelden met hun identiteit en een ingewikkelde liefdesrelatie. Doordat het Becca is die vertelt, kon ik me heel goed inleven. Daarom vond ik dit een heel aangrijpend en spannend boek. Ik werd echt meegesleept in het verhaal en kon niet stoppen met lezen tot ik het boek uitgelezen had.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren