Cover van boek Alles wat je lief is
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Querido | 2016 | 320 pagina's
ISBN: 9789045119090
Dit boek staat in de lijst Boeken over boeken

Alles wat je lief is

Madeline is allergisch aan de wereld. Ze heeft zich neergelegd bij haar lot; nooit zal ze nog een stap zetten in de buitenwereld. Haar tijd vult ze met lezen en herlezen. Tot ze online bevriend wordt met de nieuwe buurjongen, Olly, en ze méér wil dan de wereld bekijken vanop een afstandje.

Maddy schrijft 'spoilende boekbesprekingen' van al de boeken die ze leest. Die van haar zou er als volgt uit kunnen zien: 'Meisje wordt verliefd maar de afstand is onoverbrugbaar'. Alleen is Maddy geen romanpersonage en ligt haar lot minder vast dan ze denkt. Kan ze een ander leven leiden dan datgene dat haar bezorgde moeder voor haar uitgestippeld heeft?

Lees een stukje

Als mijn leven een boek was en je las het achterstevoren, zou je geen verschil zien. Vandaag is hetzelfde als gisteren. Morgen zal hetzelfde zijn als vandaag. In Het boek Maddy zijn alle hoofdstukken eender. Tot Olly kwam.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.266665
Maité
22/01/2024
5

Ik hou van dit boek. Ik heb het boek leren kennen door een simpel fragmentje op een toets van Nederlands. Ik ben het uit gaan lenen van de bib en kan niet stoppen met het opnieuw te lezen. Sowieso mijn favoriete boek. Een echte aanrader.

char
21/01/2024
4

tof

mark de proft
10/01/2024
1

slecht

Mila
27/09/2022
5

Zalig boek! Vroeger las ik nooit maar Yoon heeft me aan het lezen gezet :) Ik las ook 'Dansen voor beginner' en dat is ook een échte aanrader! De boeken lezen ontzettend vlot dankzij de korte hoofdstukken. Ik houd van Nicola Yoon! 

Anouk
03/07/2022
5

De titel liegt niet. Dit boek is alles tegelijk. Ik heb dit boek al een paar keer gelezen en elke keer raakt het je toch weer, ook al weet je wat er gaat gebeuren. Het is wonderschoon. Ik kan het moeilijk beschrijven. Nicola Yoon hoe doe je dit?

Kyx
19/06/2021
5

Ik heb het boek al meerdere keren gelezen en het is gewoon prachtig. Het leest heel vlot. Ik las het binnen de dag uit. Het is een echte aanrader!

Emma
17/06/2018
0

Dit boek is prachtig.
Ik hou van de manier dat Nicola Yoon schrijft. Hoe de personages elk hun eigen verhaal hebben, hoe Olly en Maddie naar elkaar toegroeien, alles is prachtig aan dit boek. Het is origineel, prachtig geschreven en het raakt je echt tot diep in je hart. Een echte aanrader. 10/10

lore lammens
13/01/2018
0

Onlangs film gezien van dit boek (Everything Everything) en nu ook boek gelezen komt helemaal op hetzelfde neer top boek zeker aan te raden

jessica de vries
04/06/2017
0

Dit boek is geweldig. Je leest het heel makkelijk er zitten veel tekeningen en korte hoofdstukken in. Dat maakt het makkelijk. Dit is echt een aanrader.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren